Nagradni natječaj

Pogledajte obiteljski vrt u Ogulinu kojeg krase ljetnice i trajnice

Pogledajte obiteljski vrt u Ogulinu kojeg krase ljetnice i trajnice
Foto: Dom i vrt
1/2
22.07.2013.
u 08:00

Zasađene su u vrtu perunike, himalajski mlađak, vučika i brojne druge trajnice.

Na naše nagradne natječaje uvijek se javljate u velikom broju pa ne stignemo objaviti sva pisma i slike vaših vrtova. Teško je među pristiglim fotografijama odabrati što objaviti, jer pokazujete nam da uređenju posvećujete puno pozornosti i brige. Na jedan od natječaja javila se i naša čitateljica Dragica Kaurić iz Ogulina, a slike njezina vrta nismo do sada objavili. Pohvalila se vrtom koji uređuje sa svojim suprugom, koji joj osim u uređenju pomaže i u planiranju okućnice.

– Glavnim dijelom dvorišta dominira vrtna sjenica i prilazna staza. To je mjesto u kojem boravimo ljeti, a sve je sagradio moj suprug – pohvalila se u svom e-mailu naša čitateljica. Uz klupu-ljuljačku posađene su penjačice, glicinija i tekoma. U dvorište je, kao i svakog proljeća, iznijela i limun. Jedva je dočekao sunce da ga malo zagrije pa da može prolistati, procvjetati i donijeti plodove.

– Vrtna svjetiljka napravljena je od stare petrolejske svjetiljke i nešto led dioda, a noću je, osim što osvjetljava dvorište, i njegov dodatni ukras – piše D. Kaurić. Zasađene su u njezinu vrtu perunike, himalajski mlađak, vučika i brojne druge trajnice. U pozadini cvjetnjaka su mladi čempresi, kojima društvo rade i šimširi uzgojeni kod kuće. Raste tu i pasji trn, a u podnožju crvene lijeske smjestile su se hoste, voštani zvončić, kavkaske potočnice, japanska šumarica, koraljna zvončika. A uz stablo dunje penje se ruža bobbie james.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije