inspirativno

Pet genijalnih ideja za balkone na koje stanu tenda i roštilj

balkon terasa
Thinkstock
14.05.2020.
u 16:20

Zid iskoristite za različite police u neutralnim bojama ili šarene, na kojima možete čuvati sitnice ili ih ukrasiti cvijećem

Balkoni srednje veličine dovoljno su veliki da na njih možete staviti sve što je potrebno za objedovanje za lijepih i sunčanih dana, pa čak i neki manji električni roštilj, koji uvijek dobro dođe. Ipak, sa srednjom veličinom balkona nećete imati posla toliko koliko s velikom terasom, što je plus.

Manje čišćenja, pospremanja, brige oko održavanja... Uz garnituru za sjedenje ili klupe, ovisno o željama i potrebama, naći će se i mjesta za uvijek zahvalne škrinje za spremanje stvari i jastuka kako se ne bi oštetili na kiši i za hladnih mjeseci.

Na balkonu srednje veličine ima dovoljno mjesta i za cvijeće i biljke iako se i ovdje možete poslužiti visećim posudama kako biste uštedjeli na prostoru.

Foto: Promo fotografija

Zid iskoristite za različite police u neutralnim bojama ili šarene, na kojima možete čuvati sitnice ili ih ukrasiti cvijećem. Uštedjeti na prostoru možete i s postavljanjem tende umjesto suncobrana.

Stvorit će ugodan hlad na balkonu, a isto tako od sunca će zaštititi i unutarnje prostorije iz kojih se izlazi na balkon.

Foto: Promo fotografija

Kako biste se osjećali ugodno na svom balkonu, investirajte u detalje koji ne moraju biti skupi. Na stolu neka se nađe zanimljiva posuda s cvijećem ili umjetnim biljem. Stolce i klupe obložite udobnim jastucima, a kod odabira namještaja pobrinite se da može ostati vani tijekom cijele godine. Eventualno, ako je to potrebno, za zimskih mjeseci zaštitite ga najlonom ili nekim sličnim nepropusnim materijalom.

1. Iskoristite stari namještaj

Ono što vam ne treba u kući možete iskoristiti vani. Prebojite u željenu boju, ukrasite zanimljivim jastucima i imat ćete potpuno nov namještaj za balkon ili terasu.

2. Za malene balkone birajte sklopive stolove i stolce

Sklopivi namještaj idealan je za malene prostore. Spremate ih i vadite prema potrebi, a ne zahtijeva mnogo prostora.

3. Ne zaboravite na rasvjetu na balkonu

Iskoristiti možete i božićne lampice. Osim što ih djeca vole, zanimljiva su dekoracija koja plijeni pozornost.

4. Zavjese za vanjske zidove kao dekoracija

Imate li vanjske zidove na terasi, ukrasite ih bijelim i prozračnim zavjesama koje možete i svezati sa strane prema potrebi. Pružit će romantičan ugođaj na terasi.

5. Spremajte osjetljiv namještaj, jastuke, stolnjake...

Idealno su rješenje velike drvene ili plastične škrinje u koje stane sve što se preko zime može oštetiti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije