LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Čudo arhitekture: Hotel koji je projektirala i dizajnirala Zaha Hadid otvoren u Dubaiju

Opus se proteže na površini od 84.300 metara kvadratnih, a sastoji se od dva tornja koji su međusobno povezani mostom na visini od 71 metra. Zanimljivo je da je usred hotela rupa koja pruža jedinstven pogled na grad
08. svibnja 2020. u 10:00 0 komentara 4292 prikaza
Foto: Laurian Ghinitoiu
Pogledajte galeriju 1/4

Krajem travnja u Dubaiju je otvoren hotel Me Dubai Opus - jedini hotel na svijetu čiju arhitekturu, dizajn i unutarnje uređenje potpisuje preminula arhitektica Zaha Hadid. Rješenje je investitorima bilo predstavljeno još 2007. i nakon 13 godina gradnje ova spektakularna građevina spremna je za prve goste.

 | Autor : Laurian Ghinitoiu Foto: Laurian Ghinitoiu

Opus se proteže na površini od 84.300 metara kvadratnih, a sastoji se od dva tornja koji su međusobno povezani mostom na visini od 71 metra. Zanimljivo je da je usred hotela rupa koja pruža jedinstven pogled na grad.

 | Autor : Laurian Ghinitoiu Foto: Laurian Ghinitoiu

Zanimljivo je da je ovo jedini hotel koji je Zaha u potpunosti dizajnirala. Ona je obično radila arhitekturu, ali kad govorimo o Opusu, sve nosi njezin potpis, svaka soba  - objasnio je  Christos Passas, direktor tvrtke Zaha Hadid Architects.

Ovaj hotel pun je posebnosti, a možda najzanimljivija odnosi se na njegovu vanjštinu. Naime, umjesto klasične fasade, zgrada je obložena s više od 4 tisuće staklenih ploha koje tijekom dana reflektiraju nebo, sunce i vizure grada. Svaki panel opremljen je LED rasvjetom koja omogućuje gostu personalizaciju sobe.

 | Autor : Laurian Ghinitoiu Foto: Laurian Ghinitoiu

Zanimljvo je, i važno napomenuti, kako je i sav namještaj u hotelu djelo preminule arhitektice. Svaka hotelska soba opremljena je "Vitae" kupaonskom kolekcijom koju je Zaha Hadid dizajnirala 2015. za Noken Porcelanosa. Hotel ukupno ima 74 sobe i 19 apartmana, urede, restorane, kafiće...

1 / 4

 

adaptacija Malo novca, a odličan interijer? Ovaj zagrebački stan dokaz je da se može! Senzacionalno Stan s potpisom Paula Valčića esencija je pariškog šika hrabar dizajn Stara kuća u Novom Zagrebu nakon makeovera je senzacionalan dom

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.