Nestvarna boja

Ovo je Vanda - orhideja s jednim od najljepših cvjetova

Ovo je Vanda - orhideja s jednim od najljepših cvjetova
Dom i vrt
28.02.2013.
u 20:57

U vrtnom centru Kalia u čarobnom svijetu orhideja pronaći ćete i plavoljubičastu vandu, dendrobium, cattleyu

U Vrtnom centru Kalia traju Dani orhideja. Uz orhideje phalaenopsis, koje su najomiljenije jer uspijevaju gotovo svakome, svoju kolekciju mogu dopuniti svi koji žele i zahtjevnije cvjetne ljepotice.

Plavoljubičasta vanda, posebna po boji svojih cvjetova, traži visoku vlagu. Odgovaraju joj visoke dnevne i noćne temperature, a kad joj odaberete mjesto na kojem će stajati, više je ne premještajte jer to nikako ne voli. U povoljnim uvjetima cvjeta dva do tri puta godišnje. Prihranjuje se jednom tjedno, a jednom mjesečno potrebno je isprati korijenje običnom vodom. Preporučuje ih se uzgajati bez supstrata, što traži svakodnevno orošavanje biljaka.

Da biste potaknuli cvatnju orhideje dendrobium, treba smanjiti zalijevanje, a u vrijeme aktivnog rasta treba je redovito zalijevati. Presađuje se svakih dvije do tri godine u posude manjeg obujma. Cattleya dolazi u raznim bojama, a cvatu u različito doba godine. Da bi procvale, razlika dnevnih i noćnih temperatura mora biti minimalno 4-5 ˚C. Zimi je dovoljno zalijevati jednom, a ljeti čak i do 3 puta tjedno. Za vrijeme visokih temperatura treba je prskati mekom vodom svaka 2 dana.

NE PROPUSTITE: Spašena iz smeća, orhideja vraća ljubav sa svih 38 bijelih cvjetova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije