Predivan vrt

Ovako čitateljica Marina uklanja stres od posla

Ovako čitateljica Marina uklanja stres od posla
Foto: Dom i vrt
1/2
07.09.2013.
u 19:40

Šarenilo cvijeća unosi radost među ukrasne grmove i drveće

Uza svoje cvijeće naša čitateljica Marina Posavec, kako sama kaže, opušta se od posla. A kako joj je posao prepun stresa, i u njezinu vrtu puno je cvijeća kojim ga uklanja.


– Imam ga toliko da mi trebaju i dva sata samo da sve zalijem. Najčešće sadim pelargonije, surfinije, kadife, decemberike – kaže naša čitateljica.

Ključ njezina uspjeha je ljubav. Raznim bojama cvijeće unosi radost među zelenilo drveća, ukrasnih grmova i trave, a zajednički krase veliku okućnicu obiteljske kuće. Drveće zasađeno prije dosta godina zbog svoje visine stvara hlad, koji za vrućih ljetnih dana godi ukrasnim biljkama.

Da bi cvijeće bilo još bujnije i šarenije, naša čitateljica zalijeva ga vodom u koju dodaje tekuće mineralno gnojivo. I dok se gospođa Marina brine da sve to izgleda besprijekorno, čisti i plijevi čim uhvati malo vremena, ostatak obitelji u ljepoti prirode uživa odmarajući se u velikoj drvenoj sjenici.

Kad prođe vrijeme ljetnica, njihovo mjesto zauzimaju maćuhice koje cvatu sve do kasnog proljeća. Zimi na okućnici nema toliko posla, no to ne znači da gospođa Marina samo čeka proljeće. Zimi utjehu pronalazi u sobnom bilju, a dom joj krasi i velika kolekcija omiljenih joj orhideja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije