Oaza mira

Obiteljski zeleni raj mjesto je za opuštanje

Obiteljski zeleni raj mjesto je za opuštanje
Foto: Dom i vrt
1/2
17.06.2013.
u 00:15

U užurbanom životu nedostaje mira, a u vrtu Marijana Vlaheka ima ga dovoljno

Bilo da su u gradu ili na selu, vaši vrtovi prepuni su šarenih cvjetova, zelenih i ukrasnih grmova i odišu ljepotom. Dokazuju nam to i brojni e-mailovi koji stižu u našu redakciju. U njima nam uz slike svojih okućnica i vrtova pišete i kako je sve nastalo, tko vam pomaže i tko sudjeluje u uređenju vaših okućnica. Piše nam tako i naš čitatelj Marijan Vlahek iz Volodera.

– Moj vrt u ovom obliku počeo je nastajati prije otprilike osam godina. S obzirom na to da živim na selu, bilo je logično da vrt bude u ladanjskom stilu jer takav najbolje izgleda u okolini koja ga okružuje – kaže M. Vlahek i dodaje da u vrtnim gredicama, koje su rasute duž cijele okućnice, najviše ima trajnica.

– Trajnice su smjerno posložene, a vodio sam računa o kombiniranju boja, oblika i veličina. Među trajnicama su plamenci, rododendroni, paprati, stepska kadulja, božuri, kokotići, hoste, stolisnici, ukrasni luk, graničice, ukrasne trave i još mnoge druge – opisuje naš čitatelj svoju okućnicu. S trajnicama su kombinirani i ukrasni grmovi – šimšir, vajgela, ljetni jorgovan, žutika i javor. Tu je i nisko drveće okruglih krošnji; kuglasti bagrem, japanska vrba, kuglasti javor (globosum), judić.

– Za mene i moju obitelj vrt je vizualni doživljaj, mjesto opuštanja i mira kojeg u današnjem užurbanom vremenu najviše nedostaje, naš mali zeleni raj – ističe u svom pismu M. Vlahek. Donosimo vam samo mali dio njegova vrta, u kojem zaista ima puno mjesta za opuštanje.

NE PROPUSTITE: Prihranjujte, zalijevajte bilje i otvorite oči

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije