Vrt

Mjesto starog ariša zauzeli su javor i šljiva

Mjesto starog ariša zauzeli su javor i šljiva
Foto: Dom i vrt
1/2
06.07.2013.
u 13:25

U vrtu koji je godinama bio samo travnjak posađeno je 28 biljaka

– Život je sve ubrzaniji i sve nas više steže te nemamo vremena uživati u ljepoti zelenila, zato sam ja odlučila napraviti mali pomak i naći slobodnog vremena i napraviti nešto za svoj vrt i travnjak – piše u svom pismu naša čitateljica Stella Trošić iz Novog Zagreba. Sve je počelo, objašnjava, još u ožujku kad su počeli štihati stari travnjak koji je već dao svoje. Zemlja je prekopana i usitnjena, poravnato je tlo grabljama i valjkom, posijana je nova trava i dodan novi humus. U vrtu je bio i ariš, imao je preko 20 godina i 10-ak metara, ali su ga morali ukloniti jer se počeo sušiti.

– Bio je to jedan od težih zadataka, tražio je spretnost, znanje i hrabrost popeti se tako visoko. Na njegovo mjesto došli su japanska šljiva i zeleni javor – objašnjava S. Trošić. Dvorište je proljetos i pažljivo očišćeno. Godinama čovjek sakuplja oko kuće različite stvari misleći da će mu to baš trebati. Tako je i njena obitelj godinama sakupljala, a na kraju je sve otišlo u smeće. Kako je bilo različitog otpada, završio je u reciklažnom dvorištu.

– U vrtu koji je bio samo travnjak posađeno je 28 biljaka. Tu su zlatna kiša, japanska šljiva, tuje, jasen, nekoliko vrsta javora, crveni, zeleni. Sad je to mjesto u kojem uživamo i sad vidim koliko zelenilo daje pozitivne energije. Svaki dan kad dolazim s posla najprije pogledam svoje biljke i divim se. Ovo je bio posao koji iziskuje puno volje i truda. Za sve se pobrinuo moj suprug zajedno sa susjedima, a to je bio poklon za 19 godišnjicu braka – kaže naša čitateljica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije