TETRA PAK NAGRAĐUJE

Ljetnica za ambalažu, hrast lužnjak za najbolju kreaciju

Ljetnica za ambalažu, hrast lužnjak za najbolju kreaciju
Foto: Dom i vrt
1/5
31.05.2013.
u 17:15

U subotu i nedjelju najmlađi će od tetrapaka stvarati likovna djela

Zahvaljujući Tetra Paku posjetitelji 48. Floraarta do danas su zasadili više od 60 ljetnica. Rezultat je to akcije koja traje na edukativnom štandu tvrtke na Bundeku, u kojoj svatko tko donese pet praznih tetrapaka, od mlijeka, soka, vrhnja ili nečeg drugog, na dar dobiva jednu ljetnicu prema vlastitom izboru.
– I inače odvajam otpad, samo što nemam kuda s njim. Zagreb bi trebao biti primjer, a nije tako jer sve ne možemo odvojiti – rekla nam je Gordana Kranjec, koja je za akciju doznala sasvim slučajno, a među ljetnicama odabrala si je begoniju.

Marta i Antonija pokazuju postupak reciklaže FO - Petar Glebov/Pixsell

Na štandu Tetra Paka može se vidjeti i kako se iz prikupljene ambalaže proizvodi reciklirani papir. Kako bi se odvojili aluminij i plastika, u posebnom mikseru ambalaža se miješa dok se ne izdvoji sva pulpa od drvnih vlakana. Zatim se ona izlijeva u kalupe u kojima se suši i nastaje reciklirani papir.

U mikseru se odvajaju aluminij i plastika od drvne pulpe FO - Petar Glebov/Pixsell

Ambalaža koju posjetitelji mijenjaju za ljetnice poslužit će u kreativnoj radionici za djecu, koja će u subotu i nedjelju od nje izrađivati maštovita likovna djela, vaze, kutije, kućice za ptice. Ova ideja posebno se svidjela i G. Kranjec, nazvala ju je idejom za deset, a obećala je kako će doći i na radionicu i sa sobom dovesti i mlade majke i njihovu djecu.

Reciklirani papir FO - Petar Glebov/Pixsell

– Dječje radove objavit ćemo na našoj Facebook stranici, na kojoj će se tijekom tjedan dana moći glasati. Nakon toga objavit ćemo pobjednika, a u njegovo ime na Bundeku ćemo, u suradnji sa Zrinjevcem, zasaditi hrast lužnjak – rekla nam je Vedrana Majetić, voditeljica komunikacija iz tvrtke Tetra Pak.

NE PROPUSTITE: Imate li živicu iz snova, javite se na naš novi nagradni natječaj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije