LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Vaš kutak

Ljetnica za ambalažu, hrast lužnjak za najbolju kreaciju

U subotu i nedjelju najmlađi će od tetrapaka stvarati likovna djela
31. svibnja 2013. u 17:15 0 komentara 122 prikaza
Ljetnica za ambalažu, hrast lužnjak za najbolju kreaciju
Foto: Dom i vrt
Pogledajte galeriju 1/5

Zahvaljujući Tetra Paku posjetitelji 48. Floraarta do danas su zasadili više od 60 ljetnica. Rezultat je to akcije koja traje na edukativnom štandu tvrtke na Bundeku, u kojoj svatko tko donese pet praznih tetrapaka, od mlijeka, soka, vrhnja ili nečeg drugog, na dar dobiva jednu ljetnicu prema vlastitom izboru.
– I inače odvajam otpad, samo što nemam kuda s njim. Zagreb bi trebao biti primjer, a nije tako jer sve ne možemo odvojiti – rekla nam je Gordana Kranjec, koja je za akciju doznala sasvim slučajno, a među ljetnicama odabrala si je begoniju.

Marta i Antonija pokazuju postupak reciklaže FO - Petar Glebov/Pixsell

Na štandu Tetra Paka može se vidjeti i kako se iz prikupljene ambalaže proizvodi reciklirani papir. Kako bi se odvojili aluminij i plastika, u posebnom mikseru ambalaža se miješa dok se ne izdvoji sva pulpa od drvnih vlakana. Zatim se ona izlijeva u kalupe u kojima se suši i nastaje reciklirani papir.

U mikseru se odvajaju aluminij i plastika od drvne pulpe FO - Petar Glebov/Pixsell

Ambalaža koju posjetitelji mijenjaju za ljetnice poslužit će u kreativnoj radionici za djecu, koja će u subotu i nedjelju od nje izrađivati maštovita likovna djela, vaze, kutije, kućice za ptice. Ova ideja posebno se svidjela i G. Kranjec, nazvala ju je idejom za deset, a obećala je kako će doći i na radionicu i sa sobom dovesti i mlade majke i njihovu djecu.

Reciklirani papir FO - Petar Glebov/Pixsell

– Dječje radove objavit ćemo na našoj Facebook stranici, na kojoj će se tijekom tjedan dana moći glasati. Nakon toga objavit ćemo pobjednika, a u njegovo ime na Bundeku ćemo, u suradnji sa Zrinjevcem, zasaditi hrast lužnjak – rekla nam je Vedrana Majetić, voditeljica komunikacija iz tvrtke Tetra Pak.

NE PROPUSTITE: Imate li živicu iz snova, javite se na naš novi nagradni natječaj!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.