LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi ZelenaZona

Kupujete novu perilicu rublja? Od 2. listopada država ponovno pomaže s 800 kuna

U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su 8 milijuna kuna za kupovinu deset tisuća A+++ uređaja
09. rujna 2015. u 14:19 0 komentara 2102 prikaza
perilica
Foto: domosfera.hr

Od 2. listopada građani će ponovo moći kupovati energetski najučinkovitije kućanske uređaje uz državni poticaj. U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su 8 milijuna kuna za kupovinu deset tisuća A+++ uređaja te će poticaji iznositi 800 kuna po uređaju. Riječ je o mjeri za postizanje energetskih ušteda u kućanstvima koje su jedna od bitnih smjernica europske, ali i nacionalne energetske politike.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša u lipnju su prvi put raspisali javni poziv za građane za kupnju energetski najučinkovitijih kućanskih uređaja. Zbog velikog zanimanja građana tada su najavljeni novi poticaji ovisno o raspoloživim sredstvima u Fondu koja su sada osigurana. 

Kupovali su se hladnjaci, zamrzivači, sušilice, a čak 90% kupljenih uređaja bile su perilice rublja. Najveći broj uređaja kupili su građani Zagreba, Primorsko-goranske te Istarske županije.Građani su na prodajnom mjestu dobili jedinstveni obrazac s barkodom. Potpisani obrazac slao se u Fond s preslikama računa, osobne iskaznice i kartice ili nekog drugog dokumenta ili kopije izvatka iz banke koji sadržava IBAN. Ista procedura vrijedi i za javni poziv koji kreće u listopadu. 

Kompletan tekst pročitajte na portalu Domosfera!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.