Priroda kao nagrada

Kreator s najviše 'lajkova' sadit će na Bundeku drvo

Kreator s najviše 'lajkova' sadit će na Bundeku drvo
Foto: Dom i vrt
1/5
07.06.2013.
u 09:45

Eko pobjednik 2013. rast će zajedno s drvetom koje će posaditi kao nagradu

Posjetitelji 48. Floraarta u svojim su domovima zahvaljujući Tetra Paku zasadili više od 600 ljetnica. Rezultat je to akcije koja se odvijala na edukativnom štandu tvrtke na Bundeku, u kojoj je svaki donositelj pet praznih tetrapaka (od mlijeka, soka, vrhnja i sličnog) na dar dobio jednu ljetnicu prema vlastitom izboru.
Janova kućica za ptice krasit će balkon, a Jan bi najviše volio kad bi u nju došla najdraža mu ptica sova
– I inače odvajam otpad, samo što nemam kuda s njim. Zagreb bi trebao biti primjer, a nije tako jer sve ne možemo odvojiti – rekla nam je Gordana Kranjec, koja je za akciju doznala sasvim slučajno, a među ljetnicama odabrala si je begoniju. Nakon što je vidjela kako se iz otpada u posebnim mikserima s vodom odvaja koristan materijal, bila je još zadovoljnija što i sama sudjeluje u tome.
Od robota do broša
Iako im vrijeme nije bilo naklonjeno, vrlo često posjetitelje je s Bundeka otjerala kiša, u pet dana akcije prikupljeno je preko 3000 iskorištenih tetrapaka. Dio je iskorišten u kreativnoj radionici u kojoj je sudjelovalo više od 250 djece, a napravili su 102 rada.
Gordana Kranjec mijenjala je tetrapak za begoniju. Foto:Petar Glebov/Pixsell
Koristeći maštu i uz malu pomoć roditelja i likovnih pedagoga, mališani su izrađivali likovne radove. Nastajali su tu roboti, školski autobusi, helikopteri, vaze, kule, princeze, maca Kitty, naušnice, ogrlice i brojni drugi dječji unikati.
Otvoreno lajkanje
U radionici je svog robota Niku izrađivao i šestogodišnji Niko Barbarić. Došao je s majkom Tatjanom, koja je rekla kako redovito idu na ovakve događaje, a ovaj put su donijeli i upotrebljenu ambalažu .
– Moj robot imat će dvije ruke i u jednoj pušku – objasnio nam je Niko.
Redovni posjetitelji kreativnih radionica su i četverogodišnji Jan Martinović i njegova majka Vanja. Za svoju kreaciju, kućicu za ptice, Jan je iskoristio tetrapak od soka, a krov je napravio od kolaž papira. Kućicu će staviti na balkon i čekati da dođu vrapčići. Iako, otkrio nam je sramežljivo, najviše bi volio da dođe sova jer njih najviše voli.
Niko Barić izradio je robota, a pomagala mu je i mama Tatjana
Dječje radove objavili smo na našoj Facebook stranici EkoPaket, na kojoj je do kraja tjedna otvorena mogućnost glasanja, odnosno lajkanja. Autor koji tako prikupi najviše lajkova na Bundeku će dobiti svoje drvo. Posadit ćemo ga zajedno pod motom "Tetra Pak-Floraart eko pobjednik 2013. - drvo i ja rastemo zajedno" – rekla nam je Vedrana Majetić, voditeljica komunikacija iz tvrtke Tetra Pak.
Djeca su uvijek puna ideja, pokazale su to i njihove kreacije
Dodala je kako su željeli pokazati da je upotrijebljena ambalaža vrijedan materijal koji se može reciklirati, a zadovoljni su jer su posjetitelji već puno znali o odvajanju i reciklaži.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije