NEVJEROJATNA PRIČA

Kineski vinogradi na obroncima Bilogore

kineski vinograd
Foto: domosfera.hr
1/3
29.10.2015.
u 12:27

Želio je pronaći savršeno mjesto za odmor, a usput je pronašao i ideju za biznis

Jian Chen, ili jednostavno David, pedesetjednogodišnji je poslovni čovjek iz Kine koji se jednog dana odvažio i došao u Podravinu. Njegova je misija bila pronaći savršeno mjesto za odmor, ali i mogući posao. Upravo to je pronašao u vinogradu u Čepelovcu, mjestu nedaleko od Đurđevca na obroncima Bilogore, za koje vjerojatno ni mnogi Hrvati ne znaju.

Naime, njemački poslovni partner, koji posjeduje vinograd u okolici Đurđevca, često mu je pričao o ljepotama tog kraja. To ga je zaintrigiralo i u prosincu 2014. godine došao je u posjet. Kada je vidio vinograde u Čepelovcu oduševio se i odlučio tu pokrenuti poslovanje.Trenutačno posjeduje ukupno 2,8 hektara zemlje, a na toj se površini nalaze dva vinograda (jedan je u Čepelovcu, a drugi kraj Bjelovara). Sorte su naslijeđene, a proizvodi vino Syrah. 

Ukoliko će posao krenuti, planira kupiti još zemljišta ili postojećih vinograda, te ukupnu površinu zemlje povećati na 10 hektara. Uz proizvodnju vina želi investirati i u vinski turizam, a u Čepelovcu planira sagraditi i kuću kako bi sa suprugom provodio što više vremena u tom za njega idiličnom kraju.

„Hrvatska je vrlo lijepa zemlja s prijateljski naklonjenim ljudima koji su uvijek spremni pomoći, a okoliš je iznimno čist - od zraka i vode do voća i povrća. Uz to, vidimo velik potencijal za povećanje vrijednosti zemljišta i nekretnina, a omjer cijene poslovanja i kvalitete života je vrlo dobar“, pojašnjava David razloge svog oduševljenja Hrvatskom.

Pročitajte više o planovima ovog zanimljivog poslovnog čovjeka na portalu Domosfera!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije