LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Kućno bilje

Kad upoznate močvarni ljiljan postat će vam najdraža dekoracija u domu

Uzgajate li močvarni ljiljan kao sobnu biljku tada ju držite na temperaturi oko 18 do 22°C dok zimi može biti i za 3 do 4°C niža temperatura
30. srpnja 2020. u 07:00 0 komentara 1179 prikaza
mocvarni ljiljan
Foto: Flora magazin

Ova biljka porijeklom je iz istočne Azije točnije Japana, Indije i Kine,  gdje raste u močvarama i plitkim vodama. Poznate su dvije vrste ovog roda biljaka - Acorus gramineus i divlja vrsta Acorus calamus.

Močvarni ljiljan se koristi podjednako kao vrtno cvijeće i kao sobna biljka. Iako izgleda kao da je riječ o ukrasnoj travi to u slučaju močvarnog ljiljana nije točno. On naime pripada porodici Araceae(u tu porodicu pripadaju i filadendron i Anturium).

 

Uzgajate li močvarni ljiljan kao sobnu biljku tada ju držite na temperaturi oko 18 do 22°C dok zimi može biti i za 3 do 4°C niža temperatura. Ako je biljka posađena u vrt tada može izdržati vani preko zime. Ovo je vrlo otporna i jako zahvalna biljka tako da nećete imati puno brige ni problema sa njom.

 Biljku je najbolje presađivati početkom proljeća u novo stanište, a ako ju želite razmnožiti tada toučinite tijekom proljeća.

mocvarni ljiljan
1 / 12
Ljetno druženje maho se vrti oko stola. Poslužite svoje specijalitete na efektan način. Imat ćete odlične fotke za društvene mreže i brojne pohvale gostiju

Primjena: Kao dekorativna sobna ili vrtna biljka

Napomena:  Idealna biljka za one koji nemaju vremena jer ne zahtjeva puno brige, a štetnici i nametnici na njoj vrlo su rijetki. 

ruzmarin Puno više od začina Četiri razloga zašto biste trebali uvijek imati ružmarin pri ruci wellness sauna super trend Uz ovih 10 ključnih detalja do wellnessa u svom domu Odličan posao Hrabri komadi 
za glamurozan efekt zagrebačkog stana

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.