abeceda biljaka

Kad upoznate močvarni ljiljan postat će vam najdraža dekoracija u domu

mocvarni ljiljan
Flora magazin
30.07.2020.
u 07:00

Uzgajate li močvarni ljiljan kao sobnu biljku tada ju držite na temperaturi oko 18 do 22°C dok zimi može biti i za 3 do 4°C niža temperatura

Ova biljka porijeklom je iz istočne Azije točnije Japana, Indije i Kine,  gdje raste u močvarama i plitkim vodama. Poznate su dvije vrste ovog roda biljaka - Acorus gramineus i divlja vrsta Acorus calamus.

Močvarni ljiljan se koristi podjednako kao vrtno cvijeće i kao sobna biljka. Iako izgleda kao da je riječ o ukrasnoj travi to u slučaju močvarnog ljiljana nije točno. On naime pripada porodici Araceae(u tu porodicu pripadaju i filadendron i Anturium).

 

Uzgajate li močvarni ljiljan kao sobnu biljku tada ju držite na temperaturi oko 18 do 22°C dok zimi može biti i za 3 do 4°C niža temperatura. Ako je biljka posađena u vrt tada može izdržati vani preko zime. Ovo je vrlo otporna i jako zahvalna biljka tako da nećete imati puno brige ni problema sa njom.

 Biljku je najbolje presađivati početkom proljeća u novo stanište, a ako ju želite razmnožiti tada toučinite tijekom proljeća.

mocvarni ljiljan
1/12

Primjena: Kao dekorativna sobna ili vrtna biljka

Napomena:  Idealna biljka za one koji nemaju vremena jer ne zahtjeva puno brige, a štetnici i nametnici na njoj vrlo su rijetki. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije