Pokažite svoj vrt

Javite se na naš nagradni natječaj i osvojite Stihl, električnu kosu

Javite se na naš nagradni natječaj i osvojite Stihl, električnu kosu
Foto: Dom i vrt
1/3
23.05.2013.
u 11:01

Uz javore i cedre u vrtu od ove godine raste i japanski badem

U vrtu Ljiljane Đure iz Kloštra Ivanića smjenjuju se četiri priče, svaka je vezana uz jedno godišnje doba.

U proljeće vrt je pun cvijeća, a sade se i nove biljke. Zelenim, žutim i crvenim javorima, koji su uz cedre najveća ljubav naše čitateljice, ove godine pridružio se i japanski badem.

– Rastu kod mene glicinije, vigelije, viburnumi, forzicija, bršljani, ruže, mirta, albicija. Sve što nisam mogla kupiti sama sam pikirala ili sam posadila sjeme.

Sve što stavim u zemlju izraste.

Tako je izrastao i kesten koji sam pokupila u Zagrebu. Čekala sam pet godina da procvate i da se uvjerim da je crveni, a ne bijeli – kaže naša čitateljica, dodajući da o vrtu nije učila, jednostavno zna kako nešto treba zasaditi, orezati, njegovati. I nema tu nikakvog otrova, sve se samo bori za preživljavanje. Ima samo puno ljubavi.

– Dok drugi idu na kave, ja šećem dvorištem i otkrivam što treba napraviti – kaže Lj. Đura. Uz nju su uvijek dvije košare – jedna čarobna u kojoj su škare i špaga, a druga je spremna za granje koje se oreže.

Kad nešto napravi, kaže, drugi dan provjeri kako to izgleda.

– Biljke moraju biti kako treba, znam gdje stoji svaki list – ističe naša čitateljica. Cijelo dvorište okruženo je kamenim zidovima, a iz svake rupe nešto raste.

Zidovi su idealno mjesto za brojne čuvarkuće, a ima ih devet vrsta.

Još uvijek stignete pokazati što raste u vašem vrtu, što ste ove godine zasadili i do sada u njemu napravili. Slike i opis vrta, uz svoje podatke, pošaljite na našu adresu domivrt@vecernji.net ili na Večernji list, Oreškovićeva 6H/1, Zagreb.

NE PROPUSTITE: Evo kako u nekoliko sati zapušteni balkon pretvoriti u cvjetnu oazu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije