Cvjetni kutak u domu

I dok neki uživaju u odabiru cipela i torbi, ja biram cvijeće

I dok neki uživaju u odabiru cipela i torbi, ja biram cvijeće
Foto: Dom i vrt
1/4
18.11.2013.
u 12:27

Jesen je i cvijeća je vani sve manje, no u vašim domovima sigurno se kriju prave riznice bilja. Pokažite nam što sve raste i cvjeta u vašem cvjetnom kutku, opišite nam kako njegujete svoje biljke i što im pomaže da tako uspješno rastu i cvjetaju. Najbolje među vama nagradit ćemo vrijednim nagradama, knjigama u izdanju Mozaika knjige. Pripremili smo tri knjige - Cvjetna raskoš, Vrt u malom i Što nije u redu s mojim biljkama. Sa svakom od njih nagradit ćemo tri čitatelja. Svoje slike, opise i podatke šaljite na adresu domivrt@vecernji.net

Već 20 godina naša čitateljica Gordana Perinić iz Zagreba brine se o svom cvijeću. Kad vani postane prehladno, sve što ne može opstati na otvorenom seli se u kućne uvjete. Otkrila nam je što sve raste u njezinom cvjetnom kutku.

– Imam zimski vrt u kojem su sada i kaktusi i hibiskusi – kaže nam čitateljica, dodajući da je crveni hibiskus imao 17 cvjetova, no kako nije bila kod kuće, a cvjetovi traju kratko, nije ih uspjela poslikati. Uz biljke koje cvatu u njezinoj su kolekciji i biljke koje se samo zelene. Neke je morala i pokloniti, takvu sudbinu doživio je filadendron kad je previše narastao pa ga nisu imali gdje staviti.

Hibiskusi zaštićeni u zimskom vrtu cvatu punom parom, nedugo je na crvenom bilo istovremeno 17 cvjetova

- Cvjetove kojima počne opadati lišće, ili prestanu rasti, preselim u kaznu - u zimski vrt. Kad se tamo oporave, vratim ih na njihovo mjesto – priča nam čitateljica te odaje svoju malu tajnu. Iako svi savjetuju kako cvijeće ne treba prečesto zalijevati, ona to radi svaki dan pomalo. I biljke moraju piti, baš kao i ljudi. Zalijeva tako i orhideje koje krase prozore, a sa cvijećem svaki dan i razgovara. Cvijeće je njezin izbor, baš kao što su to nekima cipele i torbe. A da joj je izbor pravi potvrđuju i svi koji je poznaju. Dodaje, često kažu da bi njoj procvjetalo i ono što inače nikome ne cvate.

Cvijet jaje ima plodove i daje sjeme za iduću godinu

Orhideje su ukras prozora, a upravo počinju cvjetati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije