Slučajno posijano

FOTO U vrtu cvijeća raste osamdeset ukrasnih tikvica

FOTO U vrtu cvijeća raste osamdeset ukrasnih tikvica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/5
22.11.2012.
u 10:40

Sasvim slučajno sjemenka ukrasne tikvice pala je ispred obiteljske kuće Danice Divjak iz Jastrebarskog

Sasvim slučajno sjemenka ukrasne tikvice pala je ispred obiteljske kuće Danice Divjak iz Jastrebarskog, u društvo cvijeća.

– Vjerojatno je tu završilo kad sam čistila tikvice na terasi pred kućom – kaže naša čitateljica.

Iako je bilo neplanirano, sjeme je niklo u najveću lozu koju je gospođa Danica ikad vidjela. Dodaje da je vriježama pomogla, jer ih je pustila da uporište nađu i na ogradi terase i na susjednom jorgovanu. A kad su počeli rasti plodovi, bila je još više iznenađena.

– Izbrojili smo 8O tikvica, a preskočili smo male i nedozrele – kaže. Možda je to i za Guinnessovu knjigu, pita se čitateljica. Pa i ako nije, dobro zna kako će tikvice iskoristiti kad odrvene. Još od srednje škole od njih radi scenske lutke, košarice, božićne jaslice.

– Kod mene je skladište tikvi, donose ih susjedi, mama sadi duguljaste. I od svih nastaju lutke – objašnjava naša čitateljica i dodaje da ih nosi u vrtić u kojem je odgojiteljica. Na djecu prenosi i ljubav za kreativno pa ih podučava kako tikvicama dati novi život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije