Čarobni detalji

FOTO Ovaj čarobni vrt oaza je mira – pogledajte kako izgleda!

FOTO Ovaj čarobni vrt oaza je mira – pogledajte kako izgleda!
Foto: Dom i vrt
1/5
25.08.2013.
u 08:00

Da bi sve izgledalo kao vrtu Darija Kocbeka iz Turčina, treba najprije shvatiti kako Japanci razmišljaju

Već desetak godina Dario Kocbek iz Turčina ima samo jedan hobi koji mu pomaže riješiti sve njegove probleme.
– Ovako se borim protiv svega, uređujem svoj vrt i kosim ambroziju u gradu. To mi pomaže da od sebe maknem sve stresove – kaže naš čitatelj. Iako je po zanimanju ugostitelj, sve što je napravio u vrtu sam je osmislio, izradio i zasadio.
– Dio ispred kuće nazvao sam renesansni vrt i u njemu su topiariji. A iza kuće je moj japanski vrt – opisuje nam D. Kocbek.



Supruga kosi travu

Da bi sve izgledalo kao u njegovu vrtu, kaže, treba najprije shvatiti kako Japanci razmišljaju.
– U mom vrtu sve je jako jednostavno i baš ga zato nije bilo lako napraviti. Uložio sam puno ljubavi i volje, a najvažnije je strpljenje. Trebalo je dočekati da sve izgleda onako kako sam želio – kaže nam čitatelj.
Na 120 četvornih metara vrta iza kuće zasađeno je puno biljaka, no kad hodate kroz vrt, kaže, neće vam nijedna zasmetati.



– Tu je osam javora različitih boja i veličina te 12 rododendrona. Uz njih su i čempresi i buksusi, trajnice, a u sve su uklopljena i jezerca u kojima stalno teče voda. Čuje se žubor i osjeća mir – opisuje nam što je sve zasadio. Sam je birao i kombinirao biljke, sam ih održava i šiša. A kako supruga voli kositi travu, njoj prepušta to zadovoljstvo.

– I dok u kući trebam majstora za puno toga, u vrtu mi nitko ne treba – ističe čitatelj dodajući da je bavljenje vrtom najbolja terapija za sve njegove boljke.

Nagrada u Koprivnicu

I dok u našu redakciju i dalje stižu fotografije vaših vrtova, uskoro ćemo vam pokazati što se to čarobno krije u vrtu naše čitateljice Višnje Prosenjak iz Koprivnice. Ona je prema odluci našeg žirija dobitnica nagrade, Stihlove električne kose FSE 41, koju dodjeljuje Unikomerc uvoz, generalni zastupnik Stihla i Vikinga za Hrvatsku.



Kriju li se i u vašem vrtu čarobni detalji, neka biljka ili čarobni zdenac, još se stignete javiti na naš nagradni natječaj. Poslikajte svoj vrt, opišite i pošaljite na adresu domivrt@vecernji.net ili Večernji list. Oreškovićeva 6H/1, Zagreb. Pobjednik mjeseca kolovoza osvaja i vrijednu nagradu – električnu kosilicu Viking ME 340.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije