Brick by Brick

Drvene slagalice koje uče djecu kako se igrati

domosfera
Foto: domosfera.hr
1/4
30.11.2015.
u 13:50

Jednostavnim principom slaganja modela potiče ih se na dobru pripremu cijelog projekta, slaganja, koncentraciju, preciznost i na razmišljanje o sljedećem potezu

Brick by Brick, novi je i inovativni hrvatski brend igračaka-slagalica i ujedno domaći odgovor na golemu uvoznu ponudu sličnih proizvoda koja je preplavila hrvatsko tržište. Seriju modela edukacijskih drvenih slagalica različitih vrsta građevina osmislio je i dizajnirao Jadranko Pongrac.

Ono po čemu se Brick by Brick razlikuje od ostalih popularnih igara za slaganje jest to što elementi od kojih se grade njihovi modeli nemaju definiran "točan“ položaj određen sustavom utora ili klik-klak sustavima, već se modeli slažu principom zidanja. Na osmišljavanje ove igračke navela ga je, objašnjava, svakodnevna situacija u vlastitoj, ali i kućama prijatelja i rođaka. Svi oni, napominje, imaju djecu predtinejdžerske dobi za koju se sve češće može čuti kako se "ne znaju igrati".

Foto: domosfera.hr

Pongrac ističe kako nije imao neki konkretan uzor, ali se u osmišljavanju vodio idejom stvaranja igračke koja bi djeci bila poticaj.

– Tu postoje mnogi pristupi, uglavnom temeljeni na waldorfskoj pedagogiji koji zahtijevaju da djeca kroz igru uče i razvijaju svoje sposobnosti. To je ideja i ove igračke – jednostavnim principom slaganja modela potiče ih se na dobru pripremu cijelog projekta, slaganja, koncentraciju, preciznost i na razmišljanje o sljedećem potezu. Takve su igračke sve traženije na razvijenim tržištima. Naravno, ta cijela filozofija igre i razvoja djeteta zasniva se i na principima održivog razvoja, pa je materijal prirodan. Tako su dijelovi za slagalicu izrađeni od drva johe i topole, ljepilo je ekološko, na bazi vode, ima certifikat o neškodljivosti i primjereno je za djecu – dodaje Pongrac, koji planira razvijati nove modele i dalje se širiti na domaćem, ali i inozemnom tržištu.

Zasad je u ponudi osam modela građevina poput različitih urbanih kuća, vatrogasne postaje, kolodvora, benzinske postaje i slično, kao i rinfuzna XL te XXL pakiranja drvenih elemenata. Osim modela građevina, u ponudi su i različita drvena vozila – automobili, brodovi, letjelice, zatim ograde, prometni znakovi, kao i podloga na koju se izgrađeni modeli slažu.

Cijeli tekst pročitajte na portalu Domosfera!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije