Cvjetni kutak u domu

Cvjetovi trogodišnje bijele orhideje veliki su kao dlan

Cvjetovi trogodišnje bijele orhideje veliki su kao dlan
Foto: Dom i vrt
1/2
29.11.2013.
u 00:31

Jesen je i cvijeća je vani sve manje, no u vašim domovima sigurno se kriju prave riznice bilja. Pokažite nam što sve raste i cvjeta u vašem cvjetnom kutku, opišite nam kako njegujete svoje biljke i što im pomaže da tako uspješno rastu i cvjetaju. Najbolje među vama nagradit ćemo vrijednim nagradama, knjigama u izdanju Mozaika knjige. Pripremili smo tri knjige - Cvjetna raskoš, Vrt u malom i Što nije u redu s mojim biljkama. Sa svakom od njih nagradit ćemo tri čitatelja. Svoje slike, opise i podatke šaljite na adresu domivrt@vecernji.net

Na naš nagradni natječaj Cvjetni kutak u vašem domu, koji organiziramo u suradnji s Mozaikom knjiga iz Zagreba, javljaju nam se čitatelji diljem zemlje, ali i oni koji žive i izvan granica Hrvatske.

Tako nam se jedan od čitatelja pohvalio i slikom svoje anđeoske trublje. Napisao nam je kako je vidio da smo objavili sliku biljke koja raste u zimskom vrtu. A njegova je, dodaje, ispred ulaza u obiteljsku kuću i cvjetala je i u studenome, u isto vrijeme kad je cvjetala i trublja u zimskom vrtu.

Anđeoska trublja prepuna je nježnoružičastih cvjetova

Javila nam se i čitateljica iz Doboja koja redovito prati naš prilog Dom i vrt.

– Željela sam s vama podijeliti sliku svoje orhideje. Imam je već tri godine i svake godine obraduje me svojim cvjetovima – piše nam Tanja Vasiljević. Da se zaista ima čime pohvaliti, pokazuju i slike koje nam je poslala. Na njezinoj orhideji nema previše cvjetova, no brojnost nadoknađuju svojom veličinom. Kako piše, promjer im je u prosjeku 12 centimetara.

Elegancija i ljepota bijele orhideje koja svoju vlasnicu obraduje i izuzetno krupnim cvjetovima

U našem nagradnom natječaju najboljima darujemo vrijedne knjige. Nakon "Cvjetne raskoši" najbolji dobivaju "Vrt u malom" i "Što nije u redu s mojom biljkom".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije