48.FLORAART

Ani Poklepović je najfloristica

Ani Poklepović  je najfloristica
Foto: Tomislav Miletić/VLM
1/5
06.06.2013.
u 09:10

Došla je iz inata i jer ne da gušta recesiji, ne želi kao drugi samo kukati

Splićanka Ani Poklepović osvojila je prvo mjesto na Hrvatskom kupu florista održanom u sklopu Floraarta, 48. međunarodne izložbe cvijeća. Potvrdila je time svoju prošlogodišnju pobjedu, što i nije bilo tako lako jer su među njezinim konkurenticama, a natjecalo se ukupno šest floristica, bile i dvije dosadašnje pobjednice Kupa florista.

Iako je prošle godine izjavila da se nikada nakon dobrog uspjeha ne vraća na isto natjecanje, najbolja floristica predomislila se i to iz običnog inata.

Pobjednički stručak slobodnog stila izradila je ukupna pobjednica natjecanja Ani Poklepović

– Ne dam gušta recesiji, ako ćemo samo kukati onda nećemo ništa raditi i ništa nećemo imati – rekla nam je A. Poklepović, dodajući kako joj je ovo natjecanje za gušt te objasnila da natjecateljica nema puno, ali su sve dobre. Zato je, baš kao i prošle godine, došla bez nekih očekivanja.

Svoj prvi zadatak, cvjetnu fantaziju, nazvala je Rođenje, a inspiraciju joj je dala prijateljica koja je dan prije rodila. Cvijeće je odabrala među vrstama koje su dobile i druge natjecateljice, a mašta i stil uređenja drveta posađenog u kamenje donijele su joj pobjedu u ovoj disciplini.

Susrele se najbolje

Ani Poklepović pobijedila je i u četvrtoj disciplini, nazvanoj Tema iznenađenja. Iako se prema najavama trebala raditi na otvorenom, kiša je organizatore prisilila na promjenu. I opet su sve natjecateljice imale isto cvijeće, a od njega su trebale u određenom vremenu osmisliti i složiti cvjetni stručak.

Sklad boja u slobodnom stilu, stručak Marije Ljubić

Najbolji vjenčani stručak prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda složila je Marija Ljubić iz Zagreba, koja je 2009. bila i pobjednica Kupa florista. Nazvala ga je Ruska zima, a buket je složila od vune, bijele vanda orhideju i sukulenata. Modernim štihom odisali su i druge njezine kreacije, a posebno stol za dvoje.

Stol za dvoje iz svijeta čudovišta Danijele Sićaje

– Ovdje su fantastične floristice s kreativnim i modernim idejama. Sve je super, od tehnike pa do načina rada. Ovo je pravi vrh – rekla nam je M. Ljubić. Najbolja u aranžiranju stola bila je Romana Špiranec, a njezina neobična kreacija privlačila je poglede posjetitelja. Kada ispunjena vodom i na njoj stol s ružama, gerberima, karanfilima, božurima.

Pogledi posjetitelja

Na Kupu su se natjecale i Gordana Česen, pobjednica iz 2011., te Danijela Sićaja i Sonja Hržić. O kvaliteti njihovih kreacija lijepe riječi imala je i Vesna Čuljat, dipl. ing agr. iz Vrtnog centra Zrinjevac, voditeljica tima za natjecanje i komisije.

Vjenčani stručak, pobjednička kreacija Marije Ljubić

– To je to, mogu samo pohvaliti i natjecateljice i stručnu komisiju koja je dala ocjene – komentirala je po završetku natjecanja V. Čuljat. Šator u kojem su izloženi radovi floristica posjetitelji Floraarta redovito su razgledavali, a zgodne ideje i kombinacije privlačile su i dječje poglede. Posebno štikla Gordane Česen i stol za dvoje Danijele Sićaje, koju je inspirirao Monster high, svijet čudovišta.

NE PROPUSTITE: Floraart - posjetite cvjetnu priču na Bundeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije