LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Stanar ili podstanar

Što sve trebate znati i provjeriti prije kupnje kuće ili stana, i ne, nisu samo čisti papiri

Privatnost i sloboda uređivanja pogodnosti su koje donosi život u vlastitoj kući, no do posjedovanja kuće dug je put
15. lipnja 2020. u 09:38 0 komentara 3737 prikaza
Foto: Shutterstock

Kupnja nove kuće ili stana zahtijeva duga razmišljanja i velika planiranja pa iako ste donijeli odluku o kvartu u kojem želite biti i o veličini nekretnine koju planirate kupiti, postoji par bitnih stavki koje vjerojatno zaboravite provjeriti ili pitati. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Prilikom obilaska nekretnina ne vide se skrivene mane doma stoga bi savjetovanje sa stručnjakom o stanju nekretnine bio prvi korak prije kupnje. Najbitnije stavke pritom stanje je krova, vrata i prozora kao i sustav grijanja jer oni izravno utječu na troškove doma. U obilazak nekretnine potrebno je uključiti i pregled pritiska vode, dostupnost telefonskog signala, blizinu izvora buke kao i odnos kupaonica i spavaćih soba te postojanje prostora za moguća proširenja

kuća u Švedskoj U PREDGRAĐU Kažu da je ovo "low cost" kuća. Kad vidite cijenu zavrtit će vam se u glavi!

Također, odluka o kupnji novog doma donosi se nakon provedene analize susjedstva i udaljenosti vrtića, škola i posla. Odlazak u kvart kojeg želite tijekom večernjih sati ili putovanje od te lokacije do posla u satima kada je na ulicama gužva dat će vam najbolji uvid u način na koji funkcionira život u tim mjestima, navodi rd.com.  

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Ukoliko nakon toga još uvijek želite kupiti nekretninu provjerite koliki su računi i jesu li uredno podmirivani. Posjeduje li nekretnina vlasnički list, građevinsku dozvolu i energetski certifikat podjednako su važna pitanja za postaviti prije kupnje.  

dom iz snova Ovo je najskuplja i najpoznatija kuhinja na svijetu. I na prodaju je!

U pregovorima s prodavateljem dogovorite što je sve od opreme uključeno u prodajnu cijenu te hoće li otkupljivanje primjerice namještaja utjecati na samu cijenu.

Ukoliko kupujete stan u izgrađenoj gradskoj četvrti raspitajte se i o parkirnoj zoni,  a uvijek je dobro provesti istraživanje o cijenama kuća koje se prodaju u okolici. 

dom iz snova Vila s pet zvjezdica kakvu još niste vidjeli, i da, u Hrvatskoj je!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.