LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Kažu da je ovo "low cost" kuća. Kad vidite cijenu zavrtit će vam se u glavi!

Vanjski joj je dio obložen pocinčanim željezom, a cijeli interijer uređen je u skandinavskom stilu i izrađen je od iverice
17. ožujka 2020. u 07:00 2 komentara 10231 prikaza
kuća u Švedskoj
Foto: Michael Perlmutter/Tommy Carlsson
Pogledajte galeriju 1/11

Pojam "low cost" zaista se može raznoliko tumačiti, a u švedskom kontekstu kuća čija je izrada koštala 170 tisuća eura spada u te jeftinije projekte.

kuća u Švedskoj
1 / 9
Dobra rasvjeta, kvalitetna sofa i decentti detalji prijedlog su s potpisom H&M Home

"Veseli jeftini dom", kako je svoj projekt nazvao arhitekt Tommy Carlsson, obiteljka je kuća u švedskom predgrađu potpuno suprotna od svog susjedstva. Površina joj je 110 m 2, a s okućnicom 700.

kuća u Švedskoj | Autor : Michael Perlmutter/Tommy Carlsson Foto: Michael Perlmutter/Tommy Carlsson

Izgrađena je pomoću montažnih modularnih okvira od laminiranih šperploča, a vanjski joj je dio obložen pocinčanim valovitim željezom. Prostorije u interijeru su međusobno gotovo potpuno povezane i sve su izrađene od iverice. U prizemlju je smještena kuhinja i blagovaona, a sa stražnje se strane izlazi u vrt.

kuća u Švedskoj | Autor : Michael Perlmutter/Tommy Carlsson Foto: Michael Perlmutter/Tommy Carlsson

Stube vode na kat gdje je dnevni boravak s kosim krovom te spavaće sobe.

kuća u Švedskoj | Autor : Michael Perlmutter/Tommy Carlsson Foto: Michael Perlmutter/Tommy Carlsson

Interijerom dominira bijela boja i svijetlo drvo, uz velike staklene površine karakteristične za skandinavsko podneblje. Monotonija je razbijena šarenim tepisima i crvenim detaljima.

dom iz snova Vila s pet zvjezdica kakvu još niste vidjeli, i da, u Hrvatskoj je! Velika promjena Stan koji u 80 kvadrata skriva prava čudesa zahvaljujući Mirjani Mikulec
  • Avatar Korny87
    Korny87:

    Ako uspoređuju sa prosječnom cijenom napuštenih velikih imanja po Slavoniji....

  • tolitol:

    Ne znam zbog čega bi se bilo kome "vrtilo u glavi" od svote od 170 tisuća eura za nekretninu. To bi bila vrlo pristojna cijena i za zagrebačka predgrađa, a kamoli za predgrađa zapadnoeuropskih gradova. Šteta što se jedan zapravo ... prikaži još! vrlo zanimljiv članak mora nagrditi bo.mb.asti.čnim naslovom.