LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Stanar ili podstanar

Život u postanarskom stanu - oživite prostor tepihom, osobnim fotografijama, biljkama, rasvjetom...

U dogovoru s vlasnikom stana uklonite nepotrebno i planski kupite stvari koje će vam dobro doći kada budete imali svoj dom
18. listopada 2020. u 06:42 0 komentara 7783 prikaza
Foto: Thinkstock

Ako živite u unajmljenom stanu, vjerujem da se često susrećete s brojnim ograničenjima pa se i uređenje tog stana čini poprilično besmislenim. No to ne mora uvijek biti tako. Iako je to samo vaš privremeni dom, i od njega možete stvoriti mjesto gdje ćete se osjećati lijepo, ugodno i sigurno. Uredite ga s malo umijeća i puno ljubavi, a to sve možete bez puno financijskih izdataka. Od kuda početi? Važno je uzeti u obzir postojeći namještaj i druge elemente, planiranu duljinu boravka u unajmljenom stanu te odrediti iznos koji planirate investirati.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Zatečeni namještaj u stanu možda je dotrajao, nije po vašem ukusu, a osim toga, ima i previše detalja koji vam nisu potrebni. Stoga, prvi korak bio bi (u dogovoru s vlasnikom stana) ukloniti sve nepotrebno i planski kupiti stvari koje će jednoga dana, kada budete imali svoj vlastiti dom, dobro doći. Ako vam je to prevelika investicija, postojeći namještaj osvježite novim ručkicama ili možda obojite i presvucite folijom staru komodu. Bojenjem zidova unijeli biste velike promjene u prostor, ali i za to je također potrebna dozvola vlasnika. Ne uspijete li se “izboriti” za bojenje, moj je prijedlog da prazne zidove dekorirate ukrasnim zidnim naljepnicama koje se poslije lako mogu skinuti.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Dobro i efektno rješenje za prazan zid može biti i jedna velika slika. Nećete pogriješiti ako investirate u takvu sliku računajući na to da će jednoga dana naći mjesto u vašemu budućem domu. Također se možete poigrati dekorativnim tkaninama i prekrivačima na kauču i foteljama te tako unijeti dinamiku u prostor. Postavite i tepih upečatljiva uzorka kojim ćete definirati i upotpuniti vizualni dojam u prostoru, a to sve bez trajnih promjena. Tepihom ćete sakriti stari parket, unijeti boje i oživiti prostor. Uz minimalne troškove dekorativnim jastucima različitih oblika i veličina unesite vedrinu i šarm. Jastučnice možete lako zamijeniti i premještati ih po potrebi iz jedne prostorije u drugu. Ne zaboravite na biljke koje će unijeti život i uvelike doprinijeti toplini doma.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Unajmljeni stanovi u većini slučajeva imaju samo osnovnu rasvjetu pa će dobro doći pokoja stolna lampa ili jedna visoka podna lampa koja će upotpuniti postojeću rasvjetu. Efektna podna lampa odličan je dekorativni element, a osim toga – lako se i premješta. Da bi ste se u unajmljenom stanu osjećali kao u vlastitom domu, postavite uramljene obiteljske fotografije na police ili komodu. Možete ih postaviti i na zid formirajući malu galeriju bez ukucavanja čavala, i to tako što ćete upotrijebiti obostrano ljepljivu traku. Postoje razni načini kojima možete napraviti male, ali značajne promjene u unajmljenom stanu. Na vama je samo da pustite mašti na volju i da napravite najbolje što znate i možete.

U vrtu Sadnja kultura koje mogu prezimiti ujedno priprema tlo za novu proljetnu sezonu Blagdani stižu Ovog Božića bez pretjerivanja - nikad skromnija blagdanska kolekcija poznatog brenda Mala škola uređenja Čudesne police – pregrađuju sobe, a nalazimo ih i na modernim sofama
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.