LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Kupnja/prodaja nekretnine

9 zahvata koji će podići cijenu vaše nekretnine

Želite li postići bolju konkurentnost i cijenu na tržištu, svakako primijenite sve, ili pak neki od ovih savjeta
18. listopada 2017. u 13:00 4 komentara 7582 prikaza
Foto: Shutterstock

Prodajete li stan ili kuću te ukliko pratite neku od TV emisija koje se bave "flipanjem" nekretnina vjerojatno ste upoznati s činjenicom da osim lokacije, na cijenu nekretnine itekako utječe uređenje. Stoga, želite li postići bolju konkurentnost i cijenu na tržištu, svakako primijenite sve, ili pak neki od ovih savjeta.

Vanjski izgled

Prvi dojam je najvažniji, a njega kupci stječu pogledom na nekretninu i okućnicu prije ulaska u prostor. Stoga se pobrinite da je fasada u što boljem izdanju, da je okućnica uredna kako bi s epokazalo da je održavana. Prozori neka budu čisti, a ako kupci dolaze po danjem svijetlu, svakako dignite rolete! Naravno, ne savjetujemo da radite novu fasadu, ali premaz boje na dotrajaloj može činiti čuda.

 | Autor :

Stolarija

Vjerovali ili ne, dobra stolarija mamac je za kupce. Dokaz je to da je nekretnina dobro održavana i, što je važnije, dobro izolirana. Imate li stare drvene prozore, prije prodaje ih svakako prebojite.

Podne obloge

Prva stvar koju će kupci po ulasku u stan i kuću primjetiti su  - podovi. Prije svega trebali bi biti čisti. Osim toga, svijetlije nijanse podova prostor čine toplijim i prostranijim.

Kuhinja

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Nemojte trošti gomilu novca na nove fronte ili kućanske aparate, dovoljno je osvježiti postojeće elemente bojom ili pokojim detaljem. Trik je u tome da znate istaknuti prednosti doma i prikritimu eventualne mane

Kupaonica

Kada prodajte svoj dom morate biti svjesni da ono što je vama lijepo nije nužno lijepo i drugima. Kupaonica stoga neka bude čista i uredna, riješite se svih nepotrebnih stvari, sklonite košaru za rublje, ručnike...

Rasvjeta

 | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Uz sve veće ili manje preinake, koje ste odlučili napraviti, ne zaboravite unijeti što veću količinu prirodne svjetlosti u prostor. Tu će vam puno pomoći i ambijentalna rasvjeta koja je zadužena za davanje određene atmosfere.

Bojanje zidova

Ako prodajete nekretninu nemojte eksperimentirati s bojama. Držite se bijele podloge koju će potencijalni kupci gledati kao prazno platno na koje mogu aplicirati svoje ideje.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

Tavan, garaža, šupa...

Pomoćne prostorije neka budu čiste, bacite sve nepotrebno i nemojte ih koristiti kao skladište. Pokažite sve mogućnosti dodatnog prostora

I za kraj - čistoća

Najmanji trošak, a veliki efekt postići ćete - čišćenjem. Pri tome mislimo na temeljito čišćenje "od poda do krova". Dom će vam nakon tog posla izgledati puno svježije i blistavo, a i kupci će to primjetiti!

 • Avatar Hazl113
  Hazl113:

  Da, točno, to je za naivne, a takvih ima na hrpe.

 • ime3:

  Posebno su dobri oni koji pišu da su cijene nekrenina padale, a analizu rade na temelju oglasa :)))))

 • Deleted user:

  Prodajem ali Nitko nema in za papar. Jedan mi reče pa ovo je Hrvatska a ne Kalifornija. Gdje ljudi nemaju dobro placen posao nije ni nekretnina nešto vrijedna. I kraj price.