Mala škola uređenja

Nedostaje vam prostora za pohranu? Uz ove trikove imat ćete ga napretek

Shutterstock
06.07.2019.
u 07:00

Prepuni su vam svi ormari, komode i ormarići i stalno imate problem s odlaganjem stvari? Ako je tako, podijelit ću s vama nekoliko savjeta kako možete stvoriti dodatni prostor u domu za pohranjivanje. Pri tome se ne bi se smio narušiti raspored postojećeg namještaja i njegova funkcionalnost u prostoru.

Foto: Shutterstock

Svaka prostorija vašeg doma nudi moguće rješenje problema pohranjivanja. Potrebno je samo malo mašte i dobro oko da bi se otkrio potencijalni dodatni prostor za odlaganje u domu.

Nerijetko se događa da se zaboravi prostor ispod stubišta pa često ostane neiskorišten. Ako i vi imate takav prostor, iskoristite ga za ugradnju dodatnog ormara za odjeću i obuću ili kao skladište za razne kućanske potrepštine. Važno je samo dobro ga organizirati i prilagoditi ga onim stvarima koje planirate držati u njemu. Osigurajte dobru preglednost da biste lakše pronašli stvari, a u tome će vam pomoći zidne police, ladice na izvlačenje ili zatvoreni ormar. Predlažem da, ako je to moguće, zatvorite prostor i ugradite vratašca koja ćete obojiti u boju zida. Vidljive otvorene police pretrpane raznim stvarima mogle bi izgledati neuredno i neprivlačno.

Foto: Shutterstock

Zanimljiv i vrlo atraktivan način pohranjivanja stvari mogu biti i same stube koje možete pretvoriti u ladice koje se izvlače s prednje ili bočne strane.

Foto: Shutterstock

U kuhinji vrlo lako možete jedan dio prostora pregraditi gips-kartonskim pločama i tako dobiti dragocjeni prostor za smočnicu. Na taj novi zid postavite klizna vrata radi uštede prostora. U onim stanovima gdje nije moguće imati smočnicu kao zasebnu prostoriju dobro rješenje mogao bi biti ormar za pohranjivanje namirnica. Možete iskoristiti i balkon za odlaganje ako postavite u kut jednu škrinju ili ormarić koji neće zagušiti balkon.

Ako živite u starom gradskom stanu s debelim zidovima, takve je zidove vrlo lako pretvoriti u ormariće tako da se u dijelu zida naprave otvori koje možete podijeliti policama i sakriti vratašcima.

Foto: Shutterstock

Visina zidova također bi mogla riješiti vaš problem za odlaganje stvari. Iskoristite visinu prostora postavljanjem polica i ormarića u prostorijama u kojima je to moguće. Kuhinjskim visećim elementima popunite prostor sve do stropa. U kupaonici također iskoristite visinu za ormariće. Vrlo praktično rješenje bilo bi da ugradite perilicu za rublje u istom zidu u kombinaciji s policama i ormarićima do stropa. Ako je kupaonica mala, razmislite o premještanju perilice u kuhinju, a dragocjeni prostor iskoristite za ugradnju ormarića.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije