Uživanje u prirodi

Zašto ne biste kuhali u vrtu? Evo savjeta za kuhinju iz snova!

Zašto ne biste kuhali u vrtu? Evo savjeta za kuhinju iz snova!
Foto: Dom i vrt
1/9
28.07.2013.
u 23:09

Ljetne kuhinje idealne su u vrtu vikendice, a zbog praktičnosti poželjet ćete ih i kod kuće

Da biste uživali u pripremi hrane na otvorenom, ne morate uložiti puno novca ni truda u osmišljavanje svoje vanjske kuhinje. Prije svega biste trebali imati mali vrt u koji je možete smjestiti, a vanjske kuhinje omiljen su dio i vikendica na moru. Kad se kuha vani, u kući nema mirisa kuhanja, a ne trebate se ni previše bojati da ćete nešto uprljati pa ni da ćete previše čistiti.

Sve što treba roštilj-majstoru na otvorenom, Ikea, oko 2700 kn

Sastavni je dio ljetne kuhinje roštilj, a poslužiti se možete i prenosivim pločama za kuhanje koje spremite za hladnijih dana, a na kojima možete skuhati sve što zamislite. Izuzetno praktično je u sklopu radne ploče imati i mali sudoper, ali pritom ne zaboravite na dovod i odvod vode. Svi su ostali elementi manje važni. Poanta je ljetne kuhinje da bude jednostavna i praktična za korištenje, a jedna od dobrih investicija jesu i kolica na kotačiće na koja možete spremati stvari, prenositi ih, ali i iskoristiti kolica kao radnu ploču.

Okrugli sklopivi stol od tikovine za obiteljske obroke, Meblo, 1539,30 kn

U takvim kuhinjama u pripremi hrane uživat će cijela obitelj za koju osigurajte i veliki stol oko kojeg se svi možete smjestiti i uživati u hrani. Birajte one od kvalitetnog drva poput tikovine ili betonske stolove. Kada je suđe u pitanju, gdje god možete, koristite ono od čvrste plastike.
Pet savjeta za praktičnu ljetnu kuhinju iz snova:
1. Birajte kvalitetne materijale
Ako razmišljate o većem ulaganju u pravu vrtnu kuhinju, svakako iskoristite materijale poput nehrđajućeg čelika te prirodnog kamena poput granita koji su otporni na vremenske uvjete i neće propasti.

Tefalov roštilj lagano se prenosi i idealan je za ljetnu kuhinju, Emmezeta, 699,99 kn

2. Vanjska kuhinja neka bude natkrivena
Ne morate uložiti u pravi krov, ali bilo bi dobro da se vanjska kuhinja nalazi u sjenici ako je imate ili je natkrijte nekim jeftinijim materijalom. Kao nadstrešnica može poslužiti i neko veće stablo u vrtu.
3. Nabavite prenosivi roštilj ili ploču za kuhanje
Ako već imate roštilj u vrtu, a razmišljate o ozbiljnijem kuhanju vani, onda nabavite prenosivu ploču za kuhanje. Na takvim pločama možete pripremiti cijeli ručak. Dobra je ideja i prenosivi roštilj koji možete spremati po potrebi.

Praktične čaše sa slamkom idealne za tulume na otvorenom, Kika 24,90 kn/kom

4. Zaboravite na skupo posuđe
Što jednostavnije i praktičnije, to bolje. Time biste se trebali voditi pri opremanju vanjske kuhinje. Uložite u suđe od čvrste plastike koje se neće tako lako razbiti, a služi svrsi. Fino posuđe i fini pribor za jelo bolje je ne koristiti u vrtu.
5.Ugradnja elemenata u betonski ili kameni zid
Ako u vanjskoj kuhinji planirate imati ormariće, hladnjak i slično, oni se obično ugrađuju u betonske ili kamene zidiće, a ne u drvene ormariće. Stručnjaci savjetuju da je dobro da takvi elementi budu od nehrđajućeg čelika zbog lakog održavanja.

NE PROPUSTITE: Budite maštoviti! Savjetujemo kako stropove učiniti zanimljivima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije