BUDITE KREATIVNI

Jednostavne i efektne dekoracije koje će vam uljepšati Uskrs

dekoracija
Foto: Thinkstock
1/12
12.04.2020.
u 07:00

Uz pomoć svježeg cvijeća, teglica, bojanih ili prepeličjih jaja, ukrasnih vrpci i debele špage još uvijek stignete složiti lijepe blagdanske dekoracije

Napravite malu kontrolu svoga doma - zavirite u ladice, ormare, kutije, police ostave ili garaže i naći ćete ondje niz zanimljivih predmeta, kako uporabnih, tako i ukrasnih koji će vam dobro doći za blagdanske dekoracije.

Uz pokoji takav detalj zatim ukrasne trake, bojena jaja ili prepeličja koja možete kupiti u svakoj većoj trgovini te ubrane grane grmova ili drveća moći ćete napraviti dekoracije u svom interijeru na kojem bi vam pozavidio i profesionalac!

Ako mislite da to nije moguće. nudimo vam nekoliko ideja koje će vam se zasigurno svidjeti i inspirirati na vlastite dekoracije!

Foto: pixabay

Stalci za jaja, šalice za kavu i vaze mogu postati dio uskrsne dekoracije - možete ih kombinirati po izgledu, boji, a bilo bi idealno da su iz istoga kompleta. Njihovi otvori poslužit će gnjezdašca za jaja, suho cvijeće i ostale ukrase...

Foto: pixabay

Teglice s cvijećem (najbolje proljetnim poput tulipana ili zumbula) možete dodatno ukrasiti s jajima. Zbog veličine najbolje je koristiti prepeličja jaja, a možete dodati i ukrasne trake. Ako želite prirodan, rustikalni izgled, koristite umjesto traka debelu špagu.

Foto: pixabay

Ista boja, a različiti uzorci koje možete nanijeti temperama ili akrilnim bojama učinit će čuda u vašoj uskrsnoj dekoraciji! Naročito se to odnosi na bojenje jaja...

Foto: pixabay

Dašak tradicije uvijek je poželjan u blagdanskim dekoracijama - jaja možete presvući čipkom ili stolnjakom ili kupiti heklane oblike jaja. Dodajte neki starinski predmet - kutiju, staklenku, vazu, granu...

Foto: pixabay

Jaja u stalku mogu poslužiti i kao vaze ili teglice za cvijeće. Zasadite neki cvijet manjih dimenzija ili začin u unutrašnjost jajeta i ugodno ćete se iznenaditi koliko se dugo biljka može tako održati! Dodajte ukrasnu traku ili mašnu i dekoracija je gotova!

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije