Mala škola uređenja

Uskrs u nikad izazovnijoj situaciji, ali i sad možete imati vrhunski uređen stol

Thinkstock
09.04.2020.
u 07:00

Blagdanski stol neka pršti bojama, dekoracijama i proljetnim cvijećem

Najveći kršćanski blagdan Uskrs proslavite uz uskrsni doručak serviran na stolu ukrašenom kombinacijom onoga što ste našli u prirodi i uskrsnih dekoracija. Svejedno je hoćete li svoj blagdanski stol servirati u blagovaonici, na zatvorenoj terasi ili na balkonu, važno je odrediti jednu koloritnu i stilsku smjernicu koje biste se trebali držati pri dekoriranju.

Foto: pixabay

Kada izaberete temu, boje će se nametnuti same. Primjerice, odlučite li se ukrasiti stol zečićima, idealno će izgledati u kombinaciji s mrkvicama i narančastim ubrusima te posuđem s narančastim detaljima. Dodajte još malo umjetne trave i postići ćete savršen efekt uskrsnog stola.

Foto: Thinkstock

Zečići i pilići istaknut će se i postavite li ih na zeleni ili šareni stolnjak proljetnih boja. Slobodno kombinirajte stolnjak s točkama i prugama u jarkim bojama, no pripazite samo da pri njihovu izboru jedna boja ne dominira. Prednost dajte bijeloj, sivoj ili nekoj nenametljivoj boji, a detalji neka budu jarki. Ako niste vješti u kombiniranju i količini jarkih boja, radije se držite samo jedne u nekoliko nijansi. Idealne su boje za ovu priliku žuta, svijetlozelena boja trave, ružičasta i narančasta.

Foto: Thinkstock

Možete, naravno, odabrati i druge boje koje volite. Primjerice plavi stolnjak na koji ćete postaviti bijelo posuđe i ubruse te druge detalje u plavo-bijeloj kombinaciji izgledat će vrlo elegantno i svečano. No ako se odlučite za različite tonove ljubičaste i nježnu boju lavande, postići ćete osjećaj topline na svojem blagdanskom stolu. Kakav bi to svečani stol bio bez svježeg cvijeća u vazi? Bez obzira na to koju ste varijantu od spomenutih odabrali, odlično će se uklopiti cvijeće u raznim bojama na sredini stola. Postavite ga u bijelu ili prozirnu vazu i oko nje omotajte vrpcu u odgovarajućoj boji. Druga mogućnost mogu biti teglice na stolu sa žutim, ljubičastim ili nekim drugim cvijećem.

Foto: Thinkstock

Stol možete ukrasiti i granom ukrašenom pisanicama koju ćete postaviti dužinom stola, a pisanicama možete dekorirati stol na razne načine. Obojite ih bojom koja će se uklopiti uz sve ostalo na stolu i ukrasite tako da doprinesu cjelokupnom vizualnom dojmu stola.

Foto: Thinkstock

Dekoracije uskrsnog stola neka budu odraz vaše osobnosti i ukusa. Svejedno je hoće li biti vesele, šarene i razigrane ili jednostavne, minimalističke. Važno je da se vi osjećate dobro i da uživate sa svojim najmilijima. Sretan Uskrs!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije