moderno i sa stilom

Uredite balkon tako da bude drugi dnevni boravak sve do jeseni, imamo sjajne ideje

H&M Home
08.04.2022.
u 06:04

Nikako ne zaboravite na odgovarajuću rasvjetu, koja će u večernjim satima dolaziti do izražaja i biti zadužena za romantični ugođaj

Mali balkoni često nisu iskorišteni na pravi način ili služe kao odlagalište svih onih stvari s kojima stanari ne znaju kamo bi. No, i takvi minijaturni balkoni mogu postati zelena oaza usred grada u kojoj možete uživati u svojim slobodnim trenucima.

Foto: H&M Home

Ovisno o željama i potrebama, mali balkon možete urediti umjetnom zelenom travom i različitim biljkama, što s obzirom na površinu, ne zahtijeva velika financijska ulaganja. Ako pak želite da balkon bude mjesto za opuštanje i uživanje na svježem zraku, poslužite se velikim jastucima za sjedenje, koji su dostupni u raznim bojama i veličinama. Bolji izbor od stolaca jest klupica, koja će uzeti znatno manje prostora, a kod odabira drugog namještaja svakako imajte na umu da mora biti dizajniran za manje prostore.

Foto: H&M Home

Malo će mjesta zauzeti i visoki barski stol te stolci. Balkonska ograda neka posluži kao stalak za cvijeće i bilje, čime ćete uštedjeti na prostoru. Zbog izloženosti takvog cvijeća vjetru i suncu, birajte manje osjetljivo. Lončanice možete objesiti i na kukice na zid i na taj način uštedjeti prostor ili neka vise sa stropa ako on postoji iznad balkona.

Foto: H&M Home

Nikako ne zaboravite na odgovarajuću rasvjetu, koja će u večernjim satima dolaziti do izražaja i biti zadužena za romantični ugođaj. Detalji poput teglica s cvijećem i začinima, lampioni, fenjer i jastučići su dobrodošli, ali puno detalja može uroditi neskladom i pretrpanošću. Pored toga, veliki komadi namještaja ga potpuno zaguše.

Foto: H&M Home

Okrugli stolovi, sklopivi stolovi pričvršćeni za ogradu ili fasadu, stolice na sklapanje, klupa uza zid ili ogradu dobar su izbor, posebno u svijetlijim tonovima.

Foto: H&M Home

Dobro rješenje za uske balkone je sanduk koji ćete staviti na jednu ili obje bočne strane te ga obložiti jastucima ili presvučenim spužvama. Dobit ćete više mjesta za sjedenje nego da ste stavili stolce. Namještaj bi općenito trebao lagan i manjih dimenzija, pozicioniran uza zid ili ogradu, a nipošto u središtu jer se tako štedi na prostoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije