hit u interijeru

Urbani romantizam - novi trend u koji ćete se zaljubiti na prvu, ovaj stan je dokaz!

Kare
14.09.2020.
u 09:21

Zvuči zbunjujuće i možda nespojivo, ali zapravo, hladni industrijski stil koji karakterizira nedovršenost prostora zapravo vapi za toplim, romantičnim detaljima

Jeste li čuli za urbani romantizam? Novi je to trend u uređenju interijera koji spaja naoko nespojive komade namještaja i koketira s različitim stilovima uređenja, no baza mu je, ili boje rečeno, kostur, industrijski stil oko kojeg se onda plete fina mreža detalja koji imaju samo jedan zadatak - prostoru dati romantičnu notu. Zvuči zbunjujuće i možda nespojivo, ali zapravo, hladni industrijski stil koji karakterizira nedovršenost prostora zapravo vapi za toplim, romantičnim detaljima.

Foto: Kare

X-Factory iz Karea predstavlja spoj betonskog izgleda i površina izrađenih od čvrstog drva jele, a nogice su postavljene pod kutom u stilu 50-ih godina prošlog stoljeća i povezane su dekorativnim križnim podupiračima. Jakog karaktera, ali nenametljiva, sama za sebe ili kao dio cjeline, kolekcija ima trenutni i izravni efekt.

A ako se i vi želite okušati u dizajniranju urbano-romatičnog prostora, evo smjernica koje će vam u tome pomoći:

ZIDNE OBLOGE

Foto: Kare

Zidovi tamnih boja doprinose atmosferi u prostoru, uvijek imaju uzbudljiv efekt i ne mogu proći nezapaženo. Posebno cool izgledat će verzija u boji školske ploče koja omogućuje zapisivanje kredom i tako mijenjati izgled svojeg okruženja iz dana u dan.

PODNE OBLOGE

Betonski pod, stari parketi ili drvene podne daske su san snova za urbene romantičare. Ako nemate ovo u svojem domu, lako je pronaći alternativu: postolja od drvenih paleta, tepisi izrađeni od starih traperica ili čak kravlje kože mogu stvoriti raznolike podne dekoracije u industrijskom stilu.

NAMJEŠTAJ

Foto: Kare

Ovdje je poželjno kombinirati različite stilove, uzorke i boje. Rješenje je kombinacija modernog dizajna s jednostavnim elementima izrađenim od drva, željeza i betona, kao i kože. Ovdje se obiteljske dragocjenosti susreću s robotskim lampama, dok su dizajnerski klasici postavljeni uz bakin stol za šivaći stroj. Udobna sofa izrađena od prirodnih materijala ponosno zauzima centralno mjesto u prostoriji.

RASVJETA

Cilj su svijetle prostorije okupane svjetlom. Dodatni izvori osvjetljenja mogu biti ovješeni na stare cijevi. Nema potrebe skrivati žarulje – sviđaju nam se lampe u retro stilu koje stvaraju toplo osvjetljenje i vintage atmosferu, ali imaju LED lampe za nisku potrošnju energije. Imaju puristički učinak u metalnim armaturama s kabelima slobodno omotanim oko polica ili drva, ali također će podići bilo koju konvencionalnu rasvjetu.

Foto: Kare

BILJKE

Odaberite nekoliko impresivnih biljaka koje će svojom gracioznošću, bojama i veličinom biti odličan ukras u prostoru. Odličan izbor veliki je kaktus koji je savršena biljka za ljude koji često putuju i ne žele imati biljke koje zahtjevaju puno vremena i pažnje. Ako niste spretni u vrtlarstvu, ali ipak ne možete bez neke atraktivne zelene biljke, možete iskoristiti vaze i dekorativne predmete nalik kaktusu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije