Pripreme

Ultimativni plan uz koji ćete blagdansko veliko pospremanje privesti kraju prije Božića

Shutterstock
17.12.2020.
u 06:23

Kuhanje velike količine hrane, ali i čišćenje svih mogućnih prostorija nekako je uvijek rezervirano za nekoliko dana prije Božića, no ove godine započnite ranije te se spasite stresa

Umjesto jednog maratonskog čišćenja i izlaganja nepotrebnom stresu, pripreme za Božić bit će jednostavnije ukoliko se čišćenje obavi u fazama i nešto ranije. Kako bi uštedjeli na vremenu i energiji, fokusirali su se na čišćenje onih prostorija koje se inače koriste kada ugošćujete, kakve su dnevni boravak, kuhinja, blagovaonica i kupaonica, no po potrebi možete proširiti popis i na druge prostorije. 

Prikupite sva sredstva za čišćenje te pospremite ostavu što uključuje brisanje svih polica te provjeravanje datuma isteka roka trajanja na namirnicama koje pospremate tamo.

Pritom sve namirnice koje će vam biti potrebne za pripremu blagdanskog obroka organizirajte na jedno mjesto ostave, a tako ćete si olakšati prilikom kupovine namirnica jer ćete znati što točno već imate.  

Foto: Shutterstock

S druge strane, na isti način organizirajte posuđe koje ćete koristiti prilikom blagdana, a bilo bi dobro kada bi i posuđe, ali i tekstil koji vam je pritom potreban, oprali od nakupina prašine.  

Pronađite vremena i za dubinsko čišćenje ploče štednjaka, ali i pećnice kako bi izbjegli bilo kakve kvarove u onim danima kada je štednjak najposjećenije mjesto u domu. 

Obavite čišćenje hladnjaka, a to odradite na istom principu kao i s ostavom što znači da trebate pobrisati sve police te provjeriti rok trajanja namirnica koje se nalaze unutra. Jednako tako grupirajte one koje će vam biti potrebne za pripremu blagdanskih jela. 

Foto: Shutterstock

Sav potreban tekstil, ručnike i posteljinu operite i stavite na sušenje.

Kuhinjske radne plohe potrebno je riješiti nepotrebnih predmeta koji će vam ionako samo smetati prilikom pripreme hrane, a  isto učinite i s površinama u kupaonici te dnevnom boravku.   

Foto: Shutterstock

Potom se bacite na ribanje onih kupaonskih površina koje volite izbjegavati, a kakva su vrata od tuša recimo.

Na sam badnjak prebrišite kuhinjske i kupaonske površine te pospremite višak stvari koji se možda pojavio tijekom tjedna. Zatim ispraznite sve kante za smeće te počistite podove u dnevnom boravku i kuhinji te prebrišite ogledala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije