Žrtva provalnika:

'U samo 20 minuta netko je opustošio moj stan'

Mitra trade
Foto: PR FOTO
28.10.2014.
u 12:15

Provala je za vlasnika stana težak doživljaj. Ulazak u osobni prostor, financijska šteta i stres vlasnici teško podnose. Naša sugovornica Mirela živi sama u stanu u koji je nedavno provaljeno. Na našu zamolbu, podijelila je sa nama svoj osobni doživljaj trenutaka kada je otkrila da je postala žrtva provalnika.

Unatoč tome što zatvorena vrata znače ne ulazi, pogotovo ne bez kucanja, po mojima je netko zakucao malo jače i to u trenutku kada me nije bilo doma.

Živim u mirnom kvartu, ali nakon dolaska iz šetnje sa psom ugledala sam rastvorena vrata stana. Dobro znam da sam ih zaključala.

Kako sam im se približavala osjećala sa sve veću bol u želucu. Papiri su bili rasuti po čitavom podu, sve ladice i ormari bili su otvoreni.

Malih kućanskih aparata više nije bilo na njihovom mjestu. Unatoč tome što me nije bilo samo dvadeset minuta netko je uspio opustošiti moj stan. Kuverte s gotovinskim novcem također nije bilo, među papirima pobacanim po podu bili su neplaćeni računi. Mogao je i njih ukrasti.

Najveća tuga desila se kada sam shvatila da nema fotoaparata u kojemu su bile sve slike sa putovanja Europom. U trenutku kada sam pomislila kako sam ih mogla prebaciti na kompjuter shvatila sam da niti njega nema.

Činjenica da su mi je donje rublje iz ladice bile razbacane po podu dodatno je značilo da je ovaj ulazak u moj privatni prostor bez poziva i uzimanje stvari koje mi pripadaju bio ravan silovanju. Donje rublje i odjeću sam odmah natrpala u veš mašinu i stavila na 90 stupnjeva- ipak je to dirao provalnik svojim prljavim prstima.

Veš mašinu nije ukrao, očito mu je bila preteška. Činjenica da ti je netko sasvim nepozvan i nepoznat upao u prostor i prčkao po stvarima, a potom neke i otuđio nije bila niti malo ugodna.

Provaljena vrata mogla su se zatvoriti samo klimavo. Obzirom na nelagodu i strah koji je provalnik ostavio za sobom pozvala sam sestru da prespava kod mene.
Trebalo je nekoliko dana da izaberem nova vrata, ovoga puta odlučila sam se za protuprovalna vrata Mitra.

Nakon ugradnje, u svom prostoru se ponovo osjećam sigurno i zaštićeno, kako bih se u vlastitom domu i trebala osjećati. To se dogodilo u trenutku kada sam kupila Mitra protuprovalna vrata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije