Mala škola uređenja

U nekoliko poteza do novog, boljeg i ljepšeg prostora za stanovanje

Shutterstock
27.07.2022.
u 06:19

Nova boja zida, tepih i pokoji tekstilni dekor sve su što vam treba...

Želite li svoj životni prostor učiniti drukčijim? Već vam je dosta gledati uvijek jedan isti namještaj, zidove i sve ostale elemente koji se nisu mijenjali godinama? Možda se ne usudite ništa poduzimati jer vam se već u glavi motaju golemi novčani iznosi koje biste trebali potrošiti da se nešto promijeni na bolje.

Foto: screenshot/facebook

Danas vas želim ohrabriti da se oslobodite predrasuda i počnete s uređenjem. Želim podijeliti s vama nekoliko ideja koje će vam pomoći da uz minimalna novčana ulaganja i vaš dom izgleda baš kao iz časopisa. Prvi korak je riješiti se svih nepotrebnih stvari koje su se nagomilale godinama te tako rasteretite prostor.

Foto: Shutterstock

Nakon toga treba osvježiti zidove novom bojom. Odaberite boju koja će odgovarati vašem prostoru, a pri odabiru uzmite u obzir veličinu i namjenu prostorije te količinu dnevnog svjetla u njoj. Nemojte tražiti majstora jer bi vas to moglo koštati podosta novca koji možete potrošiti na nešto drugo. Bojenje zidova kreativan je posao i u njemu ćete zasigurno uživati ako vam se u tome pridruže i prijatelji.

Foto: screenshot/facebook

Važno je samo koristiti vrpcu koja će vam omogućiti preciznost pri bojenju, a najlonom od prskanja zaštiti sve elemente. Ako nemate potrebu za bojenjem cijelog prostora, obojite samo jedan zid. Neka to bude zid koji je najvidljiviji u prostoru. Istaknite ga bojom koju volite, samo pazite da namještaj i svi drugi elementi u prostoru budu usklađeni u jednu cjelinu. U trendu su tamni tonovi u interijeru pa ne bi bilo loše razmisliti i o toj ideji.

Foto: screenshot/facebook

Stare kauče koji su još uvijek funkcionalni pokrijte pamučnim prekrivačima. Prekrivači se na tržištu mogu naći po vrlo povoljnim cijenama. Ukrasne jastučiće također obucite u nove jastučnice i promijenite zavjese. Kupite gotove zavjese u nekom od trgovačkih centara. To je puno jeftinija opcija od šivanja po mjeri. Uvjerit ćete se da će samo ovih nekoliko poteza učiniti da vaš dom izgleda posve drukčije. Sve tekstilne elemente zajedno s tepihom povežite stilski i koloritno. Boje će učiniti čudo u prostoru, stoga se slobodno odvažite obojiti i pokoji komad starog namještaja.

Foto: screenshot/facebook

Ako to prostor dopušta, razmjestite elemente. Možda će vam se dobro uklopiti komoda, fotelja ili stolac iz neke druge prostorije u domu. Slobodno si dopustite maštovitost i kreativnost. Mogućnosti su zaista brojne, samo ih trebate primijeniti. Postavite stolne lampe na prozorske klupice. Ova investicija neće vas puno koštati, a lampice će unijeti osjećaj topline u dom. Stara sjenila na postojećim lampama zamijenite novima, drukčijim, te tako upotpunite vizualni dojam. Ne zaboravite i na biljke koje će vaš dom osvježiti i oplemeniti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije