dom iz snova

U Brodarici kraj Šibenika skriva se jedna jako posebna vila - Frana! vodimo vas u nju...

Foto: Rajna Raguž
1/11
03.08.2020.
u 07:00

Vlasnica je namještaj za apartmane dugo tražila, što u trgovinama namještajem što na sajmovima antikviteta, kako bi dobila željenu atmosferu

U vrijeme kad su interijeri, uostalom kao i moda, uniformirani, osvježenje je naći projekt, u ovom slučaju kuću koja svojom posebnošću obara s nogu. A Villa Frana, koja se nalazi u Brodarici, svega pet kilometara od Šibenika, upravo je takav, jedinstven i poseban prostor s toliko detalja da jednostavno ne znate što biste najprije pogledali. Ova vila, koja nije megalomanske kvadrature, sastoji se od tri apartmana, dva imaju po 40-ak kvadrata, a treći, manji, 30-ak. Vlasnici, inače bračni par iz Zagreba dalmatinskih korijena, apartmane su uredili ove godine i to – sami.

Foto: Rajna Raguž

– Svaki od apartmana idealno je opremljen za uživanje, dok je sama vila od mora udaljena svega stotinjak metara – otkriva nam vlasnica te dodaje:

– Ono što ovaj smještaj svakako čini posebnim visoki su stropovi s otvorenim drvenim gredama koje prostoru daju poseban šarm i dojam veličine te prostranosti. Iako je danas u takvim projektima pravilo da se za uređenje angažira stručnjake, vlasnici su nam otkrili da su ove nove apartmane uredili samostalno u pomalo retrostilu. I moramo priznati, napravili su vraški dobar posao!

Foto: Rajna Raguž

– U apartmanima se mogu naći keramičke pločice dominantnih boja u kombinaciji s neutralnim komadima namještaja. S ciljem da uređenje bude jedinstveno, namještaj je nabavljan po raznim lokacijama – od zagrebačkog Britanca, preko bakine konobe pa sve do neizostavne Ikee – objasnila je svoj osnovni koncept vlasnica, koja je bila zadužena za uređenje, dok je suprug bio “glavni” za grube radove. Villa Frana inače je dobila ime po omiljenoj baki Frani, a svaki apartman također ima ime iza kojeg stoji priča; apartman F, pogađate, ime je dobio po baki, apartman B ime je dobio po Brodarici, a apartman K po otoku Krapnju.

Foto: Rajna Raguž

Osim što su apartmani idealni za obitelji s djecom, Brodarica je mjesto idealno locirano za istraživanje ljepota srednjeg Jadrana. K tome, u neposrednoj blizini su nacionalni parkovi Krka i Kornati. Naposljetku, spomenimo i otok Krapanj, najniže naseljeni otok na Mediteranu i jedan od neistraženih bisera Jadrana, koji je od obale udaljen svega tristotinjak metara. No vratimo se još malo vili koja svojim zanimljivim unutarnjim uređenjem nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Foto: Rajna Raguž

Uz već spomenute drvene grede koje daju taj retroštih kući, svakako treba spomenuti i kuhinju s blagovaonicom u kojoj dominira veliki stol s različitim stolcima. Time je postignuta dobra atmosfera kojom ova vila odiše pa možemo reći da je ovo kuća – dobrih vibracija. Puno pažnje vlasnica je posvetila odabiru svakog komada namještaja, rasvjetnim tijelima, a najviše se namučila birajući savršene pločice.

Foto: Rajna Raguž

– Sad sam sigurna da sam dobro odabrala jer na društvenim mrežama stalno dobivam upite gdje sam nabavila pločice – ponosno ističe. Spavaće sobe uređene su minimalistički, svakom dominira veliki krevet raskošnog uzglavlja, a kupaonice su prostrane i vrlo elegantne u popularnim crno-bijelim kombinacijama, s drvetom kao elementom koji im daje toplinu. Posebna priča bilo je uređenje kuhinja, u kojima također dominiraju zanimljive pločice koje je, pogađate, vlasnica sama odabrala.

Foto: Rajna Raguž

– Cilj nam je bio stvoriti prostor koji odiše udobnošću i spokojem kako bi se gosti koji nas odaberu za svoj odmor i – odmorili. Prostor je lako održavati, a lišen je suvišnih detalja – objašnjava nam vlasnica. I zaista, iako su detalji prisutni i vrlo su efektni, istovremeno su decentni i nenametljivi tako da prostor svatko tko u njega uđe može doživjeti na svoj način, bez opterećenja ili straha da će se nešto uništiti. Kao što smo već rekli, kuća je, zbog blizine mora, ali i grada Šibenika, idealna za obitelji s djecom, ali i za sve one avanturističkog duha jer su u blizini brojni sadržaji koje vrijedi istražiti!

Više fotografija Ville Frana pogledajte u galeriji, a za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

1/11

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije