nova sezona

Top trendovi za uređenje balkona i terasa - jedan bolji od drugoga!

IKEA
13.03.2021.
u 07:00

Ovogodišnji must-have detalji za uređenje dnevnog boravka na otvorenom uključuju tako mekani namještaj, vedre detalje poput jastučića od prirodnih materijala i jarkih boja, raskošne dekoracije u vidu lampica i, naravno, roštilj

Ležerno, lepršavo i obojeno – samo su neki od pridjeva koji neodoljivo asociraju na proljeće koje nestrpljivo čekamo da stigne. Jedan od njegovih najljepših sastojaka su druženja s najmilijima na otvorenom. A da biste mogli to vrijeme kvalitetno provoditi na otvorenom bitno je dobro isplanirati i urediti prostor.

Foto: IKEA

Odabir namještaja i detalja za vrt ili terasu uvelike određuju ugođaj koji će na njima vladati. Iako je estetika bitna, ne zaboravite pri odabiru kvalitetu, funkcionalnost, izdržljivost materijala te specifičnosti eksterijera - veličinu terase ili balkona, podne obloge i odabir materijala na njima.

Foto: IKEA

 

Valja voditi računa i o zaštiti od sunca. Iako trenutno priželjkujemo sunčeve trake, uskoro ćemo trčati u hlad. Klasični visoki suncobran je odličan izbor za manju terasu ili balkon. Ova vrsta suncobrana ima ravnu šipku od metala ili drveta koja može biti različitih boja i veličine. Ako vrtni stol ima rupu u sredini, to znači da je napravljen sa svrhom da se u tu rupu stavi suncobran kako biste bili zaštićeni od sunca dok sjedite. Neke vrste suncobrana imaju i mogućnost namještanja visine ili mogućnost mijenjanja kuta. Ako ga nakrivite, stvarat će vam hlad s veće udaljenosti i štititi vas od sunca cijeli dan.

Foto: IKEA

Bilo da je to zabava na balkonu, u vrtu ili pak roštiljanje u dvorištu, ugodnu atmosferu dodatno će 'začiniti' namještaj i dekorativni dodaci. A ovogodišnji must-have detalji za uređenje dnevnog boravka na otvorenom uključuju tako mekani namještaj, vedre detalje poput jastučića od prirodnih materijala, raskošne dekoracije u vidu lampica i, naravno, roštilj.

Foto: IKEA

Bez obzira na veličinu, svaki balkon može postati ugodno mjesto za druženje s najdražima. Kao i za vrtne zabave, klupa, sklopivi stol i stolice bit će prikladna scenografija za intimnija druženja. Ne zaboravite ni na ugođaj koji će stvoriti solarna rasvjeta – i sve je spremno za uživanje u dobroj hrani i društvu.

Foto: IKEA

Na kraju, postoje dani kada se jednostavno želimo samo opustiti. Uz malu dozu kreativnosti i multifunkcionalnih rješenja, odmor na balkonu je zajamčen. Birajte namještaj koji je dimenzijama prilagođen prostoru, dodajte boju i uzorke i sve zaokružite prirodnim zelenilom.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije