u gostima kod...

Genijalan dom dizajnerice interijera - teško je odlučiti je li ljepša kuhinja ili dnevna soba!

Foto: Zara Home
1/13
11.03.2021.
u 07:00

Ta kreativna multidisciplinarna dizajnerica osmišljava prostore koji odišu osjećajima te spajaju njezinu ljubav prema vintage komadima, umjetničkim djelima i ukrasnim predmetima. Za Calderone kombinacija starog blaga i elemenata modernog dizajna plete vrlo osobnu priču koja donosi nešto novo i od kuće zaista čini dom

Multidisciplinarna dizajnerica Athena Calderone, u njezinu genijalnost uvjeriti se možete i na Instagramu,  otvorila je vrata svog doma u Brooklynu ekipi iz Zara Home u čije se komade iz nove kolekcije, kaže, na prvu, zaljubila. Međutim, čim kročite u njezin dom, makar i virtualno, jedna činjenica odmah privlači pažnju: ljepota je prisutna u svemu što radi.

Foto: Zara Home

Ta kreativna multidisciplinarna dizajnerica osmišljava prostore koji odišu osjećajima te spajaju njezinu ljubav prema vintage komadima, umjetničkim djelima i ukrasnim predmetima. Za Calderone kombinacija starog blaga i elemenata modernog dizajna plete vrlo osobnu priču koja donosi nešto novo i od kuće zaista čini dom.

Foto: Zara Home

Njezin dom klasičnog dizajna u kombinaciji s modernim komadima i najneočekivanijim teksturama otkriva Calderoneinu osobnost i filozofiju: „lijepo živjeti”. Zaista nevjerojatan kreativan proces.

Foto: Zara Home

Uvijek tragam za inspiracijom, puno istražujem, vrlo sam znatiželjna, upoznajem se s novim stvarima iz svijeta dizajna, arhitekture, kulinarstva i vjerujem da u svakom od tih svijetova pronalazim inspiraciju - kaže ova talentirana dizajnerica.

Foto: Zara Home

Calderone čvrsto vjeruje da bi dom trebao biti intimni portret osobe koja u njemu živi. Kada otvoriš vrata svojeg doma, otkrivaš svoju privatnost, osjećaje i prošlost.

Foto: Zara Home

Kuhinja je moja omiljena prostorija u domu jer mi pruža mogućnost da stvaram, čak i ako se radi samo o tostu za doručak. A i mjesto je na kojem se uvijek iznova družim sa sebi dragim ljudima - objašnjava.

Foto: Zara Home

A jedan od svojih poslova, onaj dizajnerice interijera smatra balansom između estetike i funkcionalnosti. Dom bi, ističe, trebao biti udoban, a gosti bi se u njemu trebali osjećati tako ugodno kao da su kod kuće.

Foto: Zara Home

Calderone to vrlo dobro zna, pa prostor uređuje tako da pobuđuje sjećanja na obiteljske trenutke, putovanja i posebne uspomene. Sve u pogledu Athene povezano je s osjećajima, od njezinih kuharica do izvrsnih podcastova, to je potpis koji prati sve njezine projekte: elegantan primjer toga kako se ono svakodnevno može pretvoriti u nešto jedinstveno.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije