Svijet interijera

Stan koji u 110 kvadrata pokazuje kako pametno iskoristiti svaki centimetar

stan
Decoholic
26.09.2017.
u 16:38

Kad se investitor obratio dizajnerici, stan je još uvijek bio u izgradnji pa je bilo dovoljno vremena za osmišljavanje svih elemenata, bilo da je riječ o oblogama, namještaju ili različitim detaljima koji upotpunjuju stan

Na potezu između Zvonimirove i Maksimirske ulice, u mirnom starom kvartu, smješten je stan za čije su idejno i izvedbeno rješenje dizajna i interijera zaslužni Studio M2 ideja i dizajnerica Bosiljka Antolković. Riječ je o stanu od oko 110 kvadratnih metara koji se nalazi u privatnoj zgradi sagrađenoj 2015. godine. U stanu se nalazi dnevna zona s kuhinjom i blagovaonicom, dvije spavaće, jedna radna soba, dvije kupaonice i WC. Vremena za osmišljavanje ideja bilo je uistinu dovoljno jer, kad se investitor obratio dizajnerici, stan je još uvijek bio u izgradnji.

Foto: goran rapaic

Želja investitora bila je vrlo konkretna: urediti dva stana u zgradi čija bi namjena bila dugoročni najam poslovnim ljudima. Želio je postići modernu i toplu atmosferu koja će ujedno biti posebna da privuče krajnjeg korisnika, ujedno želeći izbjeći pretencioznost. Stoga je odlučeno da će se koristiti svijetle boje, dok su za dinamiku zaslužne različite teksture poput drva na parketu i namještaju, bijele cigle te različitih “začinskih” komada sa sivim i tirkiznim detaljima. Prilikom ulaska u prostor odmah se zapazi kuhinjska keramika jer svojom kombinacijom podiže atmosferu. Posebna pažnja dana je i rasvjetnim tijelima pa se, uz osnovnu rasvjetu, u stanu nalazi mnogo ambijentalne poput LED traka na šanku i u kuhinji te u sklopu kod televizora. Spomenuta kuhinja dio je dnevne zone u kojoj se još nalaze i boravak i blagovaonica.

Foto: goran rapaic

Kuhinju od dnevne zone vizualno odvaja šank obučen u bijelu ciglu, a ona se pojavljuje i na druga dva zida u prostoriji. Kuhinja i dnevni boravak dvije su suprotnosti: u kuhinji je vidljiva dinamična kombinacija fronti načinjenih od bijelog medijapana u mat bijeloj boji i crno-bijele keramike, dnevni je boravak smiren i udoban, a pažnju privlače tepih i klub-stolić. Iz dnevne sobe put vodi u radnu gdje je, uz radni stol, smještena i sofa na razvlačenje s domaćim potpisom – Prostoria. Na zidu iza televizora nalazi se neutralna tapeta koja se uklapa s ostalim detaljima u nijansama svijetlosive i bijele boje.

Foto: goran rapaic

Spavaća soba sastoji se od kreveta s visokim uzglavljem obučenim u sivu tkaninu, a naslonjen je na zid od bijele cigle koja se kao motiv pojavljuje u cijelom stanu. Svrhu noćnih ormarića ispunjavaju dva stolića iz Ikee, a toaletni stolić za šminkanje i ormar s policom za knjige napravljeni su po mjeri u Studiju Beimer. Osim za ormar, Studio je zaslužan i za izradu kompletnog namještaja po mjeri. I ovdje su boje neutralne, najčešće sivi i tamnoplavi tonovi. Iz spavaonice put vodi u kupaonicu u kojoj se nalaze kada i tuš-kabine čime se simulira osobni spa prostor.

Foto: goran rapaic

Uz glavnu spavaonicu, tu je i soba s dva odvojena kreveta. U stanu se nalazi i dodatna kupaonica gdje se nalaze perilica za rublje i bojler koji cijeli stan grije podnim grijanjem. Ulaskom u stan dobiva se dojam komfornosti, topline i zanimljivih kombinacija. Odlična lokacija, velika kvadratura i već spomenuti dojam dobitna su kombinacija za opušten i lagodan život.

Foto: goran rapaic

Komentara 1

EM
Ememem
23:17 14.01.2017.

Koji je ovaj klub-stolic u dnevnom? Gdje se moze kupiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije