PACIFIČKA LJEPOTICA

Spektakularna vila na litici pruža impresivan pogled na ocean

kuća kalifornija
Foto: Eric Miller Architects
1/15
15.07.2022.
u 09:46

Moderna eklektična kuća od 400 četvornih metara zamišljena kao samotno vikend utočište sredovječnom paru iz Los Angelesa

Studio Eric Miller Architects skoro je dvije godine radio na projektu obiteljske vile koja se nalazi na litici ponad Pacifika, u predjelu Carmel By The Sea. Ovdje vidimo obalu Kalifornije u nešto drugačijem, nepristupačnijem i izvornijem svjetlu od odnoga na kojeg smo navikli – pitome pješčane plaže koje su vrlo pristupačne i do kojih je lako doći.

Kako se kuća od 400 četvornih metara, napravljena uglavnom od metala i stakla nalazi na osami i k tome na stijeni, gradnja je potrajala, ali sjajan rezultat itekako pokazuje da se trud i vrijeme arhitekata isplatilo.

Foto: Eric Miller Architects

Glavni adut kuće svakako nije samo njezina lokacija, nego i strmi cvjetnjak koji se pruža niz kosine ispod objekta te svakako njegov nepravilan, ekstravagantan oblik te kombinacija kosog i zaobljenog krovišta od pocinčanog aluminija.

Foto: Eric Miller Architects

Uz kuću koja zahvaljujući galeriji u nekim dijelovima prelazi na drugu etažu u koju su smještene spavaonice – glavna vlasnika i još dvije gostinjske, ima i objekt nekoliko desetaka metara niže, skriven u gustoj vegetaciji.

Foto: Eric Miller Architects

Riječ je o kućici od 60-ak četvornih metara u kojoj se nalazi dio za relaksaciju – trim dvorana te bazen, budući da do oceana i nije tako lako sići, a usto je taj dio ispod kuće prilično nepristupačan za kupanje.

Foto: Eric Miller Architects

Vila, koja je zamišljena kao samotno vikend utočište sredovječnom paru iz Los Angelesa, uređena je eklektično – uz birane dizajnerske komade, od kojih neki već imaju ikonični status u produkt dizajnu, tu su i klasični komadi presvučeni kožom i baršunom, kao i trendi detalji i boje, vidljivi primjerice u kuhinji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije