s pet zvjezdica

Ekskluzivna destinacija: Odmor u plemićkom ljetnikovcu iz 18. stoljeća pravi je biser Jadrana

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević
1/13
14.07.2022.
u 09:43

Kombinacijom završnih obloga, namještaja i hortikulture, Residence Kaštelet je pretvoren u intimnu, ugodnu oazu, savršeno mjesto za opuštanje na korak od mora

Residence Kaštelet, bivši plemićki ljetnikovac u Tučepima, odnedavno prima goste u sasvim novom ruhu! Kaštelet, koji je dio hotelskog lanca Bluesun Hotels & Resorts, u cijelosti je obnovljen za sezonu 2022. i postao je jedna od najpoželjnijih destinacija za ljetovanje na Makarskoj rivijeri za ljubitelje luksuznog odmora.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

Kaštelet je smješten u povijesnu zgradu iz 18. stoljeća, uz samu tučepsku šetnicu. Bivši je ljetnikovac don Klementa Grubišića, filozofa i pisca, koji ga je iz klesanog kamena podigao 1766., što je i urezano na balkonu južnog pročelja, uz grb plemićke obitelji Grubišić. U svom je Kašteletu don Grubišić ugošćavao brojne domaće i strane uglednike tog vremena.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

Zgradu je 1967. adaptirala arhitektica Olga Pavlinović, a 2005. Kaštelet je obnovljen i postaje dijelom Bluesun hotela. Konačno, 2021. je došlo vrijeme da mu se podari novi sjaj. Osnovna misao vodilja bila je zadržati duh Kašteleta te se, prema zahtjevu vlasnika, u projektiranje interijera i eksterijera krenulo s osobito velikim poštovanjem prema povijesnom naslijeđu.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

„Kaštelet budi osjećaj mira i spokoja; mjesto je to gdje se susreću ljepota i povijest. Ovo je simbolična Bluesun destinacija gdje obitelji, parovi, izletnici i ljubitelji putovanja mogu stvarati sjajne uspomene“, naglašava Mubarak Al-Khalifa, predsjednik uprave Sunce hotela d.d.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

Zadatak preuređenja povjeren je Studiju Franić Šekoranja, uz arhitektonsku podršku tvrtke Stabilnost. Sobe, javni prostori, vanjske terase te atrij su u potpunosti preuređeni. Sama renovacija trajala je šest mjeseci i dovršena je u svibnju 2022., a izvodila ih je tvrtka Krekić-Avangard d.o.o. iz Zadra.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

Kombinacijom završnih obloga, namještaja i hortikulture, Residence Kaštelet je pretvoren u intimnu, ugodnu oazu, savršeno mjesto za opuštanje na korak od mora. Izgled, osjećaj i ukupno iskustvo hotela uvelike nadmašuju njegovu trenutnu kategorizaciju.  Slično nedavno otvorenom Bluesun hotelu Maestral, koji je oduševio javnost i goste svojim novim izgledom, Kaštelet je obnovljen kako bi gostima pružao iskustvo pet zvjezdica.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

Kašteletov impresivni atrij je postao mjesto najmirnijeg odmora za sve one koji žele pobjeći od ubrzanog tempa života. Mjesto je to gdje gost može uživati u atmosferi Jadrana uz šum povijesne fontane. Preuređen je na način da se u njemu može nastaviti tradicija koncerata dalmatinskih klapa, ali i, po potrebi, ugostiti svjetske i domaće pjevačke zvijezde.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

Bluesun Hotels & Resorts u svom portfelju broji 14 hotela na lokacijama koje su već desetljećima sinonim za najljepše dalmatinske plaže: Brela i Tučepi na Makarskoj rivijeri, Bol i Supetar na otoku Braču te Starigrad-Paklenica.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

Investicijom većom od 45 milijuna eura u manje od šest mjeseci renovirano je više od 800 soba i to u šest nekretnina u portfelju: Bluesun hoteli Elaphusa i Borak te Holiday Village Bonaca u Bolu na Braču, Bluesun hoteli Maestral i Soline u Brelima te Residence Kaštelet u Tučepima. Izazovi su bili mnogobrojni, ali investicija je uspješno privedena kraju.

Foto: Duško Vlaović i Marko Mihaljević

„Cilj naše investicije bio je poboljšati iskustvo našeg gosta i osvježiti Bluesun Hotels & Resorts kao mjesto gdje se uvijek rado dolazi. Ovaj cilj postaje stvarnost u obnovljenom Kašteletu. Do ove smo točke stigli zahvaljujući velikom trudu naših neumornih kolega i partnera“, zaključuje Mubarak Al-Khalifa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije