kolaboracija

Slavna Zandra Rhodes dizajnirala je genijalnu kolekciju Karismatisk, a Ikea torba dobila je novo izdanje

Foto: IKEA
1/25
25.08.2021.
u 10:44

Kolekcija KARISMATISK od rujna će biti dostupna u robnoj kući IKEA Zagreb. A više o samoj kolekciji, ali i Zandri možete saznati 4. rujna, u novom broju magazina Living u kojem će vas čekati ekskluzivni intervju s dizajnericom

Zajedno s poznatom britanskom dizajnericom Zandrom Rhodes, IKEA je odlučila istražiti kako se Zandrin svijet smjelih uzoraka i živih boja može primijeniti u kućnom kontekstu. Rezultat je nova kolekcija koja nosi ime KARISMATISK i koja je manifest za neustrašivo samoizražavanje kod kuće. Kolekcija sadrži 26 iznimno dojmljivih predmeta koji potiču sve ljubitelje boja da “budu odvažni, budu fantastični, budu svoji”.

Foto: IKEA

Poznata po svojim neustrašivim uzorcima i živim bojama, Dame Zandra Rhodes revolucionarna je sila u svijetu mode i tekstila već više od pet desetljeća. Inspiriran Zandrom i njenim neustrašivim pristupom životu i stilu, IKEA tim krenuo je istražiti moć boja i uzoraka kako bi domu dodali karakter i karizmu. Ovo istraživanje dovelo je do dubljeg razumijevanja uzoraka i boja kao snažnih izraza osobnosti, talenta, lokalne kulture, ali i njihovih psiholoških učinaka na ljude i prostore.

Foto: IKEA

Pod Zandrinim vodstvom, nastala je snažna statement kolekcija. KARISMATISK slavi naše domove kao izraz toga tko smo - kroz boju, uzorke i privlačne predmete. Nova kolekcija omogućuje da se Zandrina samouvjerenost i karizma pretoče u vaš dom i da budete ponosni što ćete pokazati osobnost u svom prostoru.

Foto: IKEA

KARISMATISK služi zabavi s kućnim namještajem, dopuštajući da optimizam zablista u našim životnim prostorima. Pomiješajte jastuke, prostirke i tekstil kako god poželite, stavite vaze zajedno ili odvojeno, dodajte još malo boja i slobodno prijeđite granice uobičajenog ispunjavajući dom uzorcima! "To je kolekcija iz koje ljudi mogu uzeti samo jedan komad i uljepšati si život, ili uzeti nekoliko komada i još se bolje zabaviti", kaže Zandra Rhodes.

Foto: IKEA

Koliko god je KARISMATISK nevjerojatan, toliko je i funkcionalan. Zajedno sa Zandrom, IKEA je koristila pet dimenzija svog demokratskog dizajna - oblik, funkciju i kvalitetu te održivost, i sve po pristupačnoj cijeni - kako bi stvorila razigrana rješenja za svakodnevne potrebe a dostupna što većem broju ljudi. Iako je Zandra poznata po raskošnim uzorcima i bojama, njezin je dizajn uvijek praktičan. A kad god je to bilo moguće, u kolekciji su korišteni reciklirani materijali.

Foto: IKEA

“IKEA tim doista je uhvatio estetiku Zandre Rhodes, pa je stoga i suradnja bila izuzetno ugodna. Proces dizajniranja bio je izvoran i nadasve originalan, a to se na kraju vidi u cijeloj kolekciji”, kaže Zandra Rhodes. “Bila je to prekrasna avantura. S praktične strane, bilo je vrlo uzbudljivo pokušati prevesti moj svijet boja iz ateljea u kolekciju dostupnu mnogim ljudima.”

Foto: IKEA

Kolekcija KARISMATISK od rujna će biti dostupna u robnoj kući IKEA Zagreb. A više o samoj kolekciji, ali i Zandri možete saznati 04. rujna, u novom broju magazina Living u kojem će vas čekati ekskluzivni intervju s dizajnericom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije