LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Sive kuhinje dominirat će ove godine. Ako su i vaš izbor, evo 7 ključnih stavki na koje treba paziti!

Za suptilni kontrast kombinirajte dvije različite nijanse sive boje, ovaj trik posebno je dobrodošao u malim kuhinjama. Otok obojan dubljom ili kontrastnom bojom u odnosu na zidne ormare učinit će ga žarišnom točkom u kuhinji
08. siječnja 2021. u 10:09 1 komentara 12699 prikaza
kuhinja
Foto: Promo fotografija

Godinama u interijerima dominiraju bijele kuhinje. Čini se da je kupcima jedina dvojba mat ili visoki sjaj. No, stvari su se, velikim povratkom drveta u interijere, počele mijenjati pa se sve češće pojavljuju i kuhinje drugih boja, a najčešći izbor su bež nijanse i posljednje vrijeme sive kuhinje koje pretendiraju preuzeti tron bijelima. Kod odabira sive kuhinje ključno je pogoditi pravu nijansu.  Ako želite dodati toplinu svojoj kuhinji, započnite s pravom nijansom - to vrijedi za boju fronti, radne ploče, pozadinskih obloga i poda.

lesnina dieter knoll kuhinja | Autor : Lesnina Foto: Lesnina Lesnina Dieter Knoll kuhinja

Za suptilni kontrast kombinirajte dvije različite nijanse sive boje, ovaj trik posebno je dobrodošao u malim kuhinjama. Otok obojan dubljom ili kontrastnom bojom u odnosu na zidne ormare učinit će ga žarišnom točkom u kuhinji. Za jači kontrast razmislite o svijetlom i tamnom ili dvije podebljane sive boje iste 'težine' i ravnoteže. Previše jake boje može učiniti prostoriju manjom, pripazite na to. Elementi prirodnog drveta dodati će toplinu hladnijim sivim kuhinjama. Kao i u prirodi, zemljane smeđe, sive i boje pijeska skladno se stapaju. Hladne sive boje dobro izgledaju s nehrđajućim čelikom, a naglasci jarkih boja, poput malih uređaja i barskih stolaca, pomoći će podići raspoloženje.

lesnina Welnova kuhinja | Autor : Lesnina Foto: Lesnina Lesnina Welnova kuhinja

1. Sivoj kuhinji dodajte mesing

Vrag je, kažu, u detaljima. A suptilna upotreba mesinga u sivim kuhinjama izvrstan način da unesete dodatni glamur, I vaš stari namještaj uz dodatak mesinga djelovat će ekskluzivnije i skuplje.

2. Miksajte boje

Odaberite toplu nijansu sive boje kako bi kuhinja i dnevni boravak djelovali kao skladna i topl acjelina. Upotrijebite isti bogati ton sive, od kuhinjskog ormarića do boje na zidovima dnevnog boravka, kako biste ujedinili prostore. Pojačajte toplinu upotrebom radnih ploča, podova i dodataka od prirodnog drveta. Teksturirane tkanine pomoći će dodati elementima otvorenog plana dubinu i osjećaj ugode.

kuhinja
1 / 10
Jako zanimljiva visilica snižena je 50% i sad košta 69 kuna u web shopu vivre.hr

3. Kopirajte skandinavski stil

Za oponašanje skandi stila u sivim kuhinjama ključne su dvije stvari: detalji od drveta i otvorene police. Izbjegavajte obojano ili lakirano drvo za radne površine jer je sirovi, prirodni, neobrađeni izgled puno više u skladu sa skandinavskim stilom. Birajte svijetliej drvo poput jasena.

4. Za male kuhinje

Stvorite uniformirani izgled usklađivanjem boje boje na zidovima s odabranom sivom nijansom na ormarima. To pomaže u besprijekornom spajanju jednog s drugim, pomažući stvoriti iluziju većeg prostora. Ovo je posebno korisna tehnika u malim  kuhinjama.

kuhinja | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

5. Sudoper od inoxa

U sivoj kuhinji glamurozno će izgledati sudoper od inoxa. Idite korak dalje dodavanjem odgovarajućih slavina i armatura, čak i privjesaka u industrijskom stilu kako biste povezali kohezivnu shemu.

6. Mislite i na podove

Podovi od poliranog betona postaju sve popularniji posljednjih godina. Taj izgled se sada lako može postići zahvaljujući luksuznom vinilu. Ljepota vinila u odnosu na beton je održavanje. Trajniji je i laše se čisti, manje je porozan i samim time je dugotrajnije rješenje.

7. U industrijskom stilu

Trend industrijskog stila i dalje je izuzetno popularan. Siva je savršena kulisa za postizanje tog izgleda. Ovaj suvremeni izgled karakteriziraju sirovine poput ogoljele cigle, prirodnog drveta i metala. Posebno dobro izgledat će ovakav prostor uparen s bogatim sivim i dodacima u urbanom stilu poput istaknutih metalnih setaljaa i mat crnih barskih stolica. Kombinacija tamno-sivih tonova i tekstura stvara sofisticirani industrijski završetak.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 Ankica kupaonica crna lista Ovo su najgori trendovi dizajna interijera svih vremena: Koliko ste ih vi imali u domu? hit materijal Oplemenite dom prirodnim kamenom koji garantira dugovječnost i eleganciju ankica dnevna soba savjet plus 10 odličnih ideja za uređenje dnevne zone otvorenog plana

 

 

  • Matrix5:

    Ok siva je neutralna da se iskombinirati sa bilo cime medutim ne treba se povoditi za modom il hitovima na trzistu.U kuhinju se svasta moze “utopiti” to je na izbor vladtitog ukusa,ideja