LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Prije i poslije - pogledajte kako su vlasnici adaptirali garsonijeru na Krku

Vlasnici su, još u prosincu 2019. kupili garsonijeru površine 21 metra kvadratnog, na 2. katu stambene zgrade izgrađene 1980. godine u centru Malinske, svega dvadeset metara od mora i krenuli su, sami, u opsežni makeover
19. svibnja 2020. u 07:00 2 komentara 23217 prikaza
Pogledajte galeriju 1/22

Adaptacije, posebno one koji ljudi rade sami, često odu u neželjenom smjeru. Međutim ova koju vam danas predstavljamo primjer je jedne od najljepših adaptacija koje smo vidjeli.

 | Autor :

Naime, vlasnici su, još u prosincu 2019. kupili garsonijeru površine 21 metra kvadratnog, na 2. katu stambene zgrade izgrađene 1980. godine u centru Malinske, svega dvadeset metara od mora.

 | Autor :

U 155 dana koliko je trajala adaptacija (što zbog božićno-novogodišnjih praznika, što zbog COVID-19 situacije) u potpunosti su, sami, adaptirali kupljeni prostor.

 | Autor :

Podna obloga je SPC vinil, zidna obloga je iverica SWIIS KRONO debljine 19mm, dok je na stropu elastični stretch strop u dezenu crno ogledalo - objašnjava vlasnik te dodaje:

 | Autor :

Ivericu na zidove i SPC vinil na podove sam sam ugradio, dok je strop djelo ruskog obrtnika iz Moskve sa zagrebačkom adresom. Sa stropom smo se prvi puta susreli u prostoru u kojem smo dočekali Novu godinu u Beogradu, te su nam tamošnji vlasnici prostora objasnili da su ovakvi stropovi uobičajeni u Rusiji - ponosno kaže i dodatno pojašnjava kako je došlo do ove suradnje:

 | Autor :

Nakon puno surfanja, nabasao sam na g. Dimitrija koji je prilikom selidbe svoje obitelji iz Moskve u Zagreb odlučio raditi nešto što je u njegovoj domovini svakodnevica, dok je kod nas još uvijek novina- zaključuje vlasnik.

 | Autor :

Kuhinja i ormar su rađeni po mjeri i u potpunosti su opremljeni i maksimalno funkcionalni.
Tri velika ogledala za cijelu figuru u dezenu Grigio vizualno povećavaju prostor. Sva su tri ogledala zalijepljena na ivericu.

 | Autor :

Kupaonica površine 2,60 m2 u potpunosti je adaptirana, te se u njoj također inzistiralo na tamnim tonovima, dok je niša bila neizostavna.

 | Autor :


Na terasi se nalazi drvena garnitura, te klupa izrađena iz egzotičnog drveta Iroko koja je montirana na metalnu ogradu boje antracit. Iste antracit boje su i tenda, klizna stijena, kao i roleta koja je električno pokretana iz kreveta.

 | Autor :

Dvostruki paravani za potpuno zamračenje, SMART TV dijagonale 140cm, klima uređaj sa WIFI upravljanjem samo su neke od sitnica koje ovaj prostor čine praktičnim i pametnim. Garosnijera je nakon makeovera dobila i novo ime - Studio Lux 365 Malinska, a tko želi vidjeti uživo kakav su posao vlasnici napravili i to može jer su odlučili garonijeru  - iznajmljivati!

Pogledajte kako je garsonijera izgledala prije adaptacije:

1 / 4
novi izgled Ovaj trosobni stan nakon velike adaptacije izgleda odlično! Pogledajte što je sve stalo u 65 kvadrata mali stan švedska SKANDINAVSKI ŠARM Jednosobni stan u kojem se našlo mjesta za spavaonicu i radni kutak Luksuz Čudo arhitekture: Hotel koji je projektirala i dizajnirala Zaha Hadid otvoren u Dubaiju
  • mica1111:

    Bolje bilo prije neg sad.Sad glavninu prostora zauzima ogrooooman krevet,a sve ostalo za život svedeno je na minimum minimuma.Strašno.Sad ajd ako ćete samo spavat u redu! Inače promašaj!

  • Avatar 22 SAS
    22 SAS:

    Sve 5 osim ogromnog kreveta