LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Jednosobni stan u kojem se našlo mjesta za spavaonicu i radni kutak

Stančić od 40 četvornih metara uspješan je primjer ukusno uređenog i iskorištenog prostora u kojem caruju jednostavnost i minimalizam
09. svibnja 2020. u 07:00 1 komentara 11790 prikaza
mali stan švedska
Foto: alvhemmakleri.se
Pogledajte galeriju 1/6

Mali, no iznimno funkcionalan stan u Göteborgu, smješten u historicističkoj zgradi s visokim stropovima, sastoji se od svega jedne sobe i dodatnih, nus prostorija - hodnika, kuhinje, kupaonice i ostave.

Da bi se što više iskoristio ovaj šarmantni i prozračni prostor i zadovoljile potrebe njegovog stanara, mlade pravnice, dnevni boravak jednostavno je podijeljen u dvije zone – dnevnu i spavaću, a ostava je prenamijenjena u garderobu i radni prostor sa stolićem i računalom.

mali stan švedska | Autor : alvhemmakleri.se Foto: alvhemmakleri.se

Da tako malen prostor od svega 40 četvornih metara ne izgleda pretrpan ili pak zagušen namještajem i bojama pomažu mu uređenje u skandinavskom stilu s dominirajućom bijelom bojom i minimalističkim komadima i nenametljivim detaljima, visoki stropovi te bijeli podovi od epoksi smole. Dinamika i živost u interijeru postignuti su tkaninama veselih i zanimljivih uzoraka.

Kuhinja je atmosferom toplija od ostatka prostora čemu su doprinjele sivo-plave nijanse i cvjetni uzorci na tapetama te drveni stol i radna kuhinjska ploča.

mali stan švedska | Autor : alvhemmakleri.se Foto: alvhemmakleri.se

Stančić je uspješan primjerom dobro iskorištenog prostora u starinskom stanu koji za današnje prilike ima 'nezgodan' odnosno nepraktičan raspored, budući da je kuhinja s jedne, a dnevna soba s druge strane hodnika. Kako se ne bi kuhinja selila u dnevni boravak i tako radile nove instalacije i dodatni troškovi, ostala je na starom mjestu, a onda se u dnevnoj napravila mala građevinska intervencija – poluzid od knaufa kojim se odijelo dio prostora i pretvorio i spavaonicu.

mali stan švedska | Autor : alvhemmakleri.se Foto: alvhemmakleri.se

Sve to čini ovaj građanski stančić pravim malim prostornim i suptilnim stilskim draguljem u kojem su dekoracije svedene na minimum, kako bi prostor 'disao' i drugi elementi došli do izražaja.

kolekcija za dom Sve jedno ljepše od drugog, a cijena paprena. Tako to rade u Dioru! vile iz snova Kad složna braća kuću grade rezultat je - fantastičan! Zavirite ekskluzivno u dvije senzacionalne vile na Murteru super ideja Četiri genijalna prijedloga za proljetno uređenje stola
  • HildaRaney:

    Napravit ću 86 dolara za sat od kuće. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjećam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>> www.WebJob33.Com