BRZO I LAKO

Preuredite dnevni boravak za samo jedan dan - evo kako!

dnevni boravak
Shutterstock
18.10.2020.
u 12:51

Ponekad promjene ne moraju nužno biti sveobuhvatne i velike da bi bile primjetne

Dosadio vam je izgled vašeg dnevnog boravka, ali vam se ne da uzeti tjedan dana godišnjeg kako biste ga transformirali? Imamo ideje kako preobraziti najveću prostoriju u domu za samo jedan dan.

Ponekad promjene ne moraju nužno biti sveobuhvatne i velike da bi bile primjetne. Transformacijom samo manjeg dijela prostora i promjenom detalja možete učiniti puno.

dnevni boravak
1/14

Osvježite dnevni boravak uvođenem pastelnih boja

Neka trosjed bude glavna fokusna točka cijele prostorije i prva stvar koju gosti primijete kada u nju uđu. Oživite ga novim navlakama bež ili svijetlosive boje. Zid ispred kojeg se nalazi trosjed obojite u blagu pastelnu nijansu (glasamo za sivu), a sve začinite prekrivačem nježne roze boje i jastucima tamnijih nijansi sive ili petrolej boje.

Foto: Shutterstock

Promijenite zavjese

Ako ste do sada imali potpuno funkcionalne zaveje bez ikakve dekorativne uloge, vrijeme je za promjenu! Dvije trenutno vruće boje koje tvore savršenu kombinaciju su siva i tamna tirkizna. Spojite sivi kauč s pokojim jastukom tirkizne boje i dekorativne zastore tamnije nijanse.

Ukrasite ormarić

Pozadinu ormarića koji čuva vaše omiljene knjige, fotografije i uspomene s putovanja preobrazite tako da na pozadinu zalijepite tapetu s uzorkom. Alternativa je da ju obojite jarkom bojom koja će se istaknuti (rozom, žutom ili tirkiznom).

dnevni boravak
1/12

Stvorite efektni radni kutak

Ne treba vam nužno cijela prostorija za radnu sobu. Uštedite prostora i u dnevnom boravku stvorite mali radni kutak. Sve što vam treba je mali stol, udoban, ergonomski stolac, računalo i pokoja polica za odlaganje knjiga i papira, kako biste smanjili količinu bespotrebnog nereda. Zavirite u naš članak kako biste dobili ideje kako osigurati mali radni kutak.

Foto: Naele's House

Facelift za okvire

Stvorite novu galeriju od svojih fotografija ili postera. Obojite okvire koje već imate tako da budu u kontrastu s ključnim komadom namještaja ili zidom na kojem vise. Dva sloja boje visokog sjaja i vaša će galerija izgledati luksuzno i skupo.

Foto: Shutterstock

Obojite sjenilo lampe

Nije potrebno umjetničko predznanje za nekoliko hrabih poteza kistom. Transformirajte sjenilo lampe iz dnevnog boravka koristeći kvalitetan kist sa širokom četkom i nekoliko boja. Dizajn i boje prilagodite ostatku dnevnog boravka. Omiljene cik-cak prugice uvijek djeluju elegantno i podignu ilo koji prostor.

Reciklirajte

Spasite stari prozor od glomaznog otpada i od njega napravite efektnu dekoraciju za zid. Pobrusite njegovu boju, nanesite svježu, a kuteve izbrusite papirom za pohabani izgled.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije