PROFI OD KUĆE

Nemate puno kvadrata na raspolaganju za radnu sobu? Dovoljan je i radni kutak sa stilom

Kućni uredi
A Beautiful Mess
12.05.2017.
u 08:00

Donosimo ideje kako urediti kućni ured ako ste ograničeni nedostatkom prostora

Ako ste ograničeni brojem kvadrata svog doma, onda vjerojatno niste ni skloni dodijeljivanju jedne sobe samo za posao. Na svu sreću, uz pametan dizajn i vrhunsku organizaciju, možete stvoriti radni kutak koji će nuditi sve što i pravi ured. Pri tome je važno voditi se s nekoliko načela.

Radni kutak nemojte pretrpati komadima namještaja. Sasvim su vam dovoljni stol, stolac, nekoliko polica i eventualno ladičar.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Foto: Hadas y Cuscus

Pazite da stolac bude ergonomski kako biste nesmetano mogli raditi i ne brinuti se o zdravlju svoje kralježnice. Dobra potpora za donji dio leđa i prirodan položaj ruku u trenutcima odmora osnova su bez koje niti jedan radni stolac ne bi smio nositi to ime. Obratite pozornost na izvor svjetla. Preporučljivo je u radnom kutku imati što više prirodnog, dnevnog svjetla, no također treba uložiti u dobru rasvjetu. Police i ladice osigurat će dovoljno mjesta za pohranu papira, računa i fascikala, a od velike pomoći vam mogu biti i kolica. Malena su, no nude puno prostora za odlaganje. Po potrebi ih možete premiještati, a sama po sebi izgledaju dekorativno.

Foto: Das Alltags Protokol

Foto: Kelly DIY

Nije slučajno da je većina trenutnih hit ideja dizajna kućnog ureda skandinavskog stila. Jednostavnost, minimalizam, funkcionalnost, prozračnost i neopterećenost - sve su to odlike nordijskog stila koje su prijeko potrebne za uređenje malog ureda. Stoga, ne dozvolite tisućama papirića, registratora i fascikala da preuzmu vaš kutak. Svaki dan kada završite s poslom uklonite ono suvišno ili nebitno, a riješene predmete stavite na njihovo mjesto.

Foto: A Beautiful Mess

Foto: Beate Brevik

Foto: Chris Loves Julia

Foto: Mitt Pallas

Foto: Sara Boulter Photography

Foto: Naele's House

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije