Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Nemate puno kvadrata na raspolaganju za radnu sobu? Dovoljan je i radni kutak sa stilom

Donosimo ideje kako urediti kućni ured ako ste ograničeni nedostatkom prostora
12. svibnja 2017. u 08:00 0 komentara 199 prikaza
Kućni uredi
Foto: A Beautiful Mess

Ako ste ograničeni brojem kvadrata svog doma, onda vjerojatno niste ni skloni dodijeljivanju jedne sobe samo za posao. Na svu sreću, uz pametan dizajn i vrhunsku organizaciju, možete stvoriti radni kutak koji će nuditi sve što i pravi ured. Pri tome je važno voditi se s nekoliko načela.

Radni kutak nemojte pretrpati komadima namještaja. Sasvim su vam dovoljni stol, stolac, nekoliko polica i eventualno ladičar.

Kućni uredi | Autor : Lidija Tomas Matijević Foto: Lidija Tomas Matijević

Kućni uredi | Autor : Hadas y Cuscus Foto: Hadas y Cuscus

Pazite da stolac bude ergonomski kako biste nesmetano mogli raditi i ne brinuti se o zdravlju svoje kralježnice. Dobra potpora za donji dio leđa i prirodan položaj ruku u trenutcima odmora osnova su bez koje niti jedan radni stolac ne bi smio nositi to ime. Obratite pozornost na izvor svjetla. Preporučljivo je u radnom kutku imati što više prirodnog, dnevnog svjetla, no također treba uložiti u dobru rasvjetu. Police i ladice osigurat će dovoljno mjesta za pohranu papira, računa i fascikala, a od velike pomoći vam mogu biti i kolica. Malena su, no nude puno prostora za odlaganje. Po potrebi ih možete premiještati, a sama po sebi izgledaju dekorativno.

Kućni uredi | Autor : Das Alltags Protokol Foto: Das Alltags Protokol

kolica | Autor : Kelly DIY Foto: Kelly DIY

Nije slučajno da je većina trenutnih hit ideja dizajna kućnog ureda skandinavskog stila. Jednostavnost, minimalizam, funkcionalnost, prozračnost i neopterećenost - sve su to odlike nordijskog stila koje su prijeko potrebne za uređenje malog ureda. Stoga, ne dozvolite tisućama papirića, registratora i fascikala da preuzmu vaš kutak. Svaki dan kada završite s poslom uklonite ono suvišno ili nebitno, a riješene predmete stavite na njihovo mjesto.

Kućni uredi | Autor : A Beautiful Mess Foto: A Beautiful Mess

Kućni uredi | Autor : Beate Brevik Foto: Beate Brevik

Kućni uredi | Autor : Chris Loves Julia Foto: Chris Loves Julia

Kućni uredi | Autor : Mitt Pallas Foto: Mitt Pallas

Kućni uredi | Autor : Sara Boulter Photography Foto: Sara Boulter Photography

Radni kutak | Autor : Naele's House Foto: Naele's House

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.