LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Podsljemenska zona: stan s karakterom i prekrasnim pogledom

Nešto dizajnersko, nešto kupljeno na različitim putovanjima širom svijeta, tako je svoj stan opremio naš novi sugrađanin koji je u Hrvatsku došao iz Venezuele
29. veljače 2020. u 07:00 10 komentara 19906 prikaza
stan s karakterom
Foto: Grgur Žučko(PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/18

Stan se nalazi na obroncima Medvednice s jednim od najljepših pogleda na zagrebačko zelenilo. Taj prvi dojam osvojio je vlasnike i nadahnuo arhitektonski Studio Geci pa je odmah odlučeno da velike klizne stijene u dnevnom dijelu stana ostanu bez zavjesa.

Arhitektica Edita Geci i vlasnik, podrijetlom Hrvat koji je u Zagreb doselio iz Venezuele, odlučili su se i za manju promjenu u postojećem interijeru. Srušen je zid između radne sobe i dnevnog boravka pa je radni prostor dobio pogled na zelene obronke.

– Uistinu, sve je orijentirano prema eksterijeru i poželjeli smo da to bude stalna igra eksterijera i interijera. Bijelom i sivo-smeđom stvoren je temelj za namještaj izrađen od furnira oraha te za dekore koje je vlasnik prikupio na svojim putovanjima – kaže Edita Geci dodajući da se u početku uređenju stana pristupilo kao klasičnoj adaptaciji s minimalnim intervencijama, no s vremenom je zaključeno da je ipak potrebna ozbiljnija rekonstrukcija.

stan s karakterom | Autor : Grgur Žučko(PIXSELL Foto: Grgur Žučko(PIXSELL

Najveći zahvat bio je uređenje kupaonice uz glavnu spavaću sobu. Zanimljivo je da je još dok je trajala razrada idejnog plana najprije smješten krevet u spavaćoj sobi kako bi se “uhvatio” najljepši pogled iz stana pa se po toj poziciji definirao ostali raspored.

Ostatak stana čine gostinjska soba s kupaonicom, spremište, ulazni prostor te deniveliran prostor dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice koji ima impresivnu visinu. Najviša kota viša je od 4,5 m što daje volumen prostoru i impresivan pogled. Ukupna površina stana je 106 četvornih metara zatvorenog prostora te 25 četvornih metara terase.

stan s karakterom | Autor : Grgur Žučko(PIXSELL Foto: Grgur Žučko(PIXSELL

Vlasnik stana na putovanjima je prikupio lijepe primjerke namještaja, tepiha i dekora koje je trebalo uklopiti te je stoga odabran minimalistički stil s jednostavnim linijama koje ističu postojeći namještaj. A upravo su ti primjerci, koji nose neku osobnu priču i birani su s puno pažnje, dali karakter cijelom interijeru.

Dio namještaja izrađen je od oplemenjenih iverala i lakiranih mediapan-ploča, a dizajniran je u Studiju Geci. Pojedinačni namještaj izrađen je od punog drva.

stan s karakterom | Autor : Grgur Žučko(PIXSELL Foto: Grgur Žučko(PIXSELL

U interijeru su korištene neutralne boje - bijela, siva i bež kako bi se ostavila mogućnost postavljanja dekorativnih elemenata koji su smješteni s velikom pažnjom. Od zanimljivih detalja treba istaknuti stol i stolce tvrtke Artisan te garnituru za sjedenje Desiree u sivo-plavoj. Tepisi su kupljeni u inozemstvu i pridonose dekorativnosti prostora.

Izuzetno se pazilo i na rasvjetu. Ona je uglavnom ugradbena i kupljena je u jednoj hrvatskoj tvrtki. Izuzetak je tek Artemidin stakleni luster nad stolom za blagovanje.

stan tajvan LIJEPO I FUNKCIONALNO Garsonijera od 22 četvorna metra dobila je i spavaću sobu Trend Evo kako ukomponirati najtraženiji uzorak sezone u dom interijer ZANIMLJIVA RJEŠENJA Kuća u Matuljima: oaza boja na dvije etaže od po 36 m2
  • Milkica:

    Ne bi trebalo rušiti zid da radna soba dobije pogled kad bi radna soba imala prozore. I ova buža u "kuhinji" je koma. Pa uopće nema dnevnog svjetla. "Klizna staklena stijena" mogla je ići do stropa, ovako je sve zasjenjeno. ... prikaži još! Inače, nema mi dražeg nego kad radim i "povučem" miris od dinstanja. Tko normalan ne odvaja kuhinju od ostatka stana? I usput - baš lijepo da im pogleda puca na Todorića.

  • Deleted user:

    nije problem u koncepciji kuhinje zajedno s dnevnim boravkom, nego je problem u tome da naši neuki projektanti nemaju pojma da je u takvoj koncepciji brižljivo projektirana kuhinjska napa ključni dio priče. imao samo priliku biti u mnogim zemljama svijeta ... prikaži još! i nigdje, ama baš nigdje osim u hrvatskoj nisam vidio da se projektiraju kuhinje zajedno s dnevnim boravkom a bez nape. fenestracija doista odaje primitivnog graditelja, unutarnji dizajn to ne može riješiti, ali ova bjelina sa svih strana doista je strava, depresivno, hladno i zastrašujuće. ja osobno ne znam složiti boje, ali kao obični korisnik znam osjetiti sviđa li mi se nešto ili ne. kad bih se htio pretvarati da sam dizajner interijera, iako znam da to ne znam raditi, definitivno bih sve maljao u bijelo. drugim riječima, trebalo bi biti profesionalni kod dizajnera interijera da ima petlju složiti par boja.

  • nera29:

    kaj to sve neki samci žive u stanovima preko 100 kvadrata? jer kako inače koristiti radnu sobu koju ste spojili s dnevnom i kuhinjom? nit itko može gledat Tv, nit kuhat a da ne smeta onome koji radi ili uči. ... prikaži još! sve za šminku, ništa za funkcionalnost.