TRENDI DIZAJN

Povratak plastike u interijere u velikom stilu

plastika u interijeru
Foto: Promo fotografije
1/7
30.06.2015.
u 13:15

Desetljećima smo je zaobilazili u uređenju interijera, a sada je 'must have' materijal. Izbor komada od plastike veći je nego ikada...

U sveopćem eko trendu, koji je zahvatio i dizajn, neki materijali se smatraju nedovoljno dobrim da bi se koristili, a naročito ako nisu priodni nego sitnetički. Takav je slučaj i sa plastikom, koju su dizajneri počeli upotrebljavati 50-ih godina prošlog stoljeća.

No, ono što trebamo znati jest da je današnja plastika (polietilen, polipropilen i palikarbonat) toliko usavršena da gotovo ne sadrži toksične sastojke, što je čini ekomaterijalom. Usto je vrlo povoljna i praktična te je otporna na toplinu i njome se odlično imitiraju drugi materijali poput drveta ili pak keramike.

Nudimo vam nekoliko komada uporabnog dizajna da se uvjerite kako je plastika atraktivan materijal i kako ju možete koristiti u svome domu, bez obzira u kojem stilu je uređen. Dio njih možete vidjeti u nastavku teksta, a dio u foto galeriji.

Foto: Promo fotografije
Miera fotelja modernog je dizajna pa će svakom prostoru dati osobnost i dašak svježine. Zbog toga, ali i elegancije, pogodna je za spavaće i dnevne sobe, mladenačke prostore, urede... (Harvey Norman, 1590 kn)

Foto: Promo fotografije
Veseli Flexi viseći stalak za kupaonicu napravljen je od plastike i glume (Home Sweet Home, 349 kn)

Foto: Promo fotografije
Originalna kućica za ptice poznatoga nizozemskog studija Drogg Design moguće je već neko vrijeme kupiti i kod nas (Modus, 545 kn)

Foto: Promo fotografije
Neobični geometrijski dizajn klub-stolića Edge u visokom sjaju, osim u crvenoj, dostupan je još i u crvenoj, bijeloj i crnoj boji (Lesnina, 431 kn)

Foto: Promo fotografije
Zahvaljujući ovom plastičnom spremniku za odlaganje manjih stvari poput kapa, rukavica i školskih torbi, predsoblja i dječje sobe su uredniji (Ikea, 24,90)

Foto: Promo fotografije
Devetodijelni set plastičnih posuda koji osvaja svojim funkcionalnim dizajnom, ali i bojama, nezaobilazna su pomagala u svakoj kuhinji (Sol i papar, 480 kn)

>>Bijeli ocat: čisti i dezifincira, odličan za čišćenje stakla i plastika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije