čarape "siročad"

Ne bacajte rasparene čarape: evo 6 načina kako ih koristiti

čarape
Foto: Thinkstock
21.01.2015.
u 16:14

Čarape navučene na ruku ili kakav štap pomoći će vam očistiti najnezgodnija mjesta

S misterijem nestanka čarapa u perilici za rublje srela se većina ljudi barem jednom u životu. Nekad te nestale čarape naprosto "izrone" niotkud, a neke jednostavno nikad više ne vidimo.

Ukoliko vam nije privlačno uparivati, odnosno nositi dvije različite čarape, evo šest prijedloga Apartment Therapyja kako iskoristiti one koje su ostale bez svog para.

Foto: pixabay

1. Obrišite prašinu sa sobnog bilja

Navucite čarapu na šaku, baš kao što bi je inače navukli na ruku, i nježnim pokretima odstranite prašinu s listova vašeg bilja.

2. Očistite žaluzine

Pošpricajte čarapu octom ili nekim drugim sredstvom kojim čistite i bacite se na čišćenje "rebara" žaluzina koje su uvijek prašnjave s obzirom da su i izložene ulasku prašine izvana.

Foto: pixabay

3. Namirišite prostor

Napunite čarape suhim lišćem ili cvjetovima vaše omiljene aromatične biljke, poput lavande, zavežite ju i stavite u ormar, u ladicu s rubljem....

4. Recite zbogom paučini

Nataknite čarapu na štap i lagano s njom skupite paučinu koja se nakupila u visokim uglovima vašeg doma, a teško se može dosegnuti rukom, ili usisavačem.

5. Očistite pod s njom

Ukoliko za pranje podova koristite brisač poda s teleskopskom drškom, kada se navlaka istroši, barem je ponekad možete zamijeniti sa dvije, deblje sportske čarape koje ćete navuči na dršku.

Foto: pixabay

6. Očistite lajsne

Kutne lajsne rijetko kada dođu na red za čišćenje. Uglavnom je to onda kada se bojaju zidovi pa se usput prebrišu i te male letvice. S jednom malom čarapicom možete ih povremeno obrisati i pritom lako izbjeći da se kao inače mokra krpa dodirne zida i eventualno ga zaprlja.

Ključne riječi

Komentara 1

OP
openheimer2
17:03 21.01.2015.

eto ti micko čarapa sve do zadnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije