velika promjena

Nakon adaptacije i reorganizacije tlocrta stan u Samoboru izgleda zaista - fantastično

31.12.2021.
u 09:13

Najveći upitnik prilikom projektiranja je bio hoćemo li uspjeti izvesti kuhinju na novoj lokaciji s obzirom na postojeću vertikalu u stanu, no uspjeli smo - ponosno zaključuje arhitektica

Arhitektica iz arhitektonskog ureda CIGLA arhitektura kraj godine dočekuje sa završetkom velikog i opsežnog uređenja stana u Samoboru u kojem je, mora se priznati, odradila genijalan posao. Naime, pred vama je rezultat velike adaptacije stana u zgradi iz 1975. godine.

- Stan ima 62 kvadrata i inicijalno je imao jednu spavaću sobu, no kako vlasnici imaju dvoje djece, tražili su organizaciju dodatne spavaće sobe za djecu - otkriva arhitektica koja je osim spavaćeg prostora reorganizirala i ulazni prostor u kojem se sada nalazi veliki ugradbeni ormar i klupa za sjedenje.

Mijenjala se i kupaonica koja je sada veća i prostranija.

- Kupaonica se povećala na uštrb spavaće sobe koja je ionako bila poprilično velike kvadrature u odnosu na stan pa su u njoj sada perilica i sušilica koje su prije bile u kuhinji - kaže arhitektca te dodaje:

- Uklonili smo izbu i na njezinom mjestu organizirali kuhinju koja s blagovaonicom i dnevnim boravkom čini integralni dnevni prostor i završava lođom, dok je na mjestu postojeće kuhinje organizirana dječja soba s prozorom i staklenom stijenom prema lođi.

Osim tlocrtnih promjena, projekt je uključivao kompletnu zamjenu završnih obloga i instalacija, a zadržana je vanjska stolarija koja je prije par godina zamijenila izvornu drvenu stolariju.

- Kompletno su uklonjeni postojeći pregradni zidovi koji su čak i napukli u potresu prošle godine, a nosiva armirano-betonska konstrukcija zgrade je srećom ostala netaknuta - poručuje arhitektica.

Kad ju pitamo što je u ovom projektu bilo najizazovnije, kaže: - Najveći upitnik prilikom projektiranja je bio hoćemo li uspjeti izvesti kuhinju na novoj lokaciji s obzirom na postojeću vertikalu u stanu, no uspjeli smo - ponosno zaključuje...

Kako izgleda ovaj stan nakon adaptacije do u detalje možete pogledati u galeriji:

1 / 41

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?