proslava

Četiri ideje za svečano uređenje novogodišnjeg stola koje je lako iskopirati

Zara Home
31.12.2023.
u 07:00

Posebnu pozornost posvetite čašama. Neka se uz tanjure nađe onoliko čaša koliko vrsta vina planirate rastočiti tijekom večeri te neizostavne čaše za vodu

Silvestarska noć najduža je i najveselija noć u godini, vrijeme kada se uz slasni obrok, zdravicu i pucanje čepova s boca pjenušca zaboravlja na sve ono što je loše, a što nas je pratilo tijekom godine.

Foto: Zara Home

Ove godine mnogo je razloga za slavlje, a ako ste ipak odlučili pripremiti svečanu večeru za najuži krug dragih ljudi, potrudite se da stol izgleda svečano. Nije nužno da stol bude velik. Ako nemate prostora, postavite u jednom dijelu stana švedski stol kako bi se svi mogli poslužiti.

Foto: Zara Home

Priređujete li tradicionalnu večeru, zamolite nekog od ukućana da vam pomogne u slaganju posuđa i ukrasa. Napravite raspored sjedenja i uz svaki tanjur postavite karticu s imenom gosta tako da se smjenjuju dame i gospoda. Ne štedite na posuđu i čašama, pa za svaki slijed postavite poseban tanjur, osim za desert koji ćete naknadno donijeti.

Foto: H&M Home

Stol prekrijte svečanim stolnjakom, a papirnate salvete zamijenite platnenima koje možete oblikovati u figure ili ukrasiti prstenjem, vrpcom ili nekom trećom dekoracijom. Posebnu pozornost posvetite čašama. Neka se uz tanjure nađe onoliko čaša koliko vrsta vina planirate rastočiti tijekom večeri te neizostavne čaše za vodu. One mogu biti i u kontrastnoj boji, ovisno o temi stola koju ste odabrali. Čaše za aperitiv ne morate stavljati na stol jer ćete ga ponuditi prije nego što se gosti smjeste, kao ni čaše za pjenušac. Njih ćete iznijeti neposredno prije ponoći do kada će se i pjenušac, koji čuvajte u kabliću s ledom, dovoljno ohladiti.

Foto: Zara Home

Pribor za jelo, koji prati stil uređenja stola, pažljivo ulaštite prije postavljanja stola te odmah iznesite sve što je potrebno. Cvjetne aranžmane možete zamijeniti prigodnim dekoracijama, a ako nemate mjesta, postavite kraj svakog tanjura po jednu kuglicu (možete je iskoristiti umjesto kartice s imenom ako na nju napišete ime gosta) ili grančicu božikovine.

1/10

Svjetlost svijeća svaki će stol učiniti posebno svečanim pa svakako pronađite mjesto za njih. Odabirite svijećnjake koji su stabilni, a pri kupnji svijeća potražite one koje gore prema središtu kako se ne bi zamarali čišćenjem mrlja od voska. S obzirom na to da ste stol poprilično napunili posuđem, a okupila se vjerojatno brojnija publika nego inače, dobro bi vam došla kolica za serviranje na kojima biste mogli držati većinu pripremljene hrane. Cijene im nisu pretjerane, a ovakva investicija vrijedi svake kune.

Foto: Zara Home

Drage domaćice i domaćini, ma koliko se trudili da ugostite i oduševite svoje goste lijepo uređenim domom i ukusnom svečanom večerom, ne zaboravite da je i vama Silvestrovo. Uredite se i zabavite te nazdravite uz najbolje želje za 2023. godinu! Sretno!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije