HEMINGWAY BISTROT

Najljepša lokacija u Zagrebu dobila je izvrsno uređen bistro

restoran
Foto: Žarko Bašić/ PIXSELL
1/20
11.03.2016.
u 16:00

Poznati zagrebački bar odlučio je iskoristiti svoju terasu i pogled na HNK te postao bistro sa zanimljivim menijem i interijerom

Otvaranje malih, šarmantnih restorančića, odnosno bistroa sa zanimljivom kartom jela i ništa manje atraktivnim uređenjem postala je dobrodošla praksa u posljednjih nekoliko godina u Zagrebu. Odgovor je to na sve veći broj stranih turista, ali i sve zahtjevniju domaću publiku kojoj je također potrebno ponuditi nešto novo i atraktivno.

U to, osim menija i atmosfere, svakako spada i izgled interijera. Sve to Hemingway ima. Riječ je o staro-novom mjestu koje je nakon jednog desetljeća egzistiranja kao bar proširilo svoju ponudu i postalo bistro. Na ovu promjenu vlasnika su najviše potaknula jedinstvena pozicija, ali i želja da gostima pruži novu dimenziju doživljaja.

Foto: Žarko Bašić/ PIXSELL

– Razlog ove transformacije je vrlo jednostavan – terasa kojom raspolaže objekt je jedna od najljepših lokacija u gradu bilo za ručak ili večeru. Jer, otvoren pogled prije svega na zgradu Hrvatskog narodnog kazališta je neprocjenjiv – govori vlasnik. No, to nije jedina neprocjenjivost, kada je pogled u pitanju, jer gostima je na uživanje niz historicističkih zdanja – zgrada Pravnog fakulteta, Muzej za umjetnost i obrt i Akademija dramskih umjetnosti te jedna posve nova i aktualna – Muzička akademija.

Foto: Žarko Bašić/ PIXSELL

Naravno da takvo okruženje nije dovoljno da bi mjesto bilo posjećeno pa su se vlasnici potrudili oko uređenja te osmišljavanja karte. Ritual ispijanja kave u Hemingwayu obogaćen je simbiozom talijanske, francuske i španjolske kuhinje te zagrebačkih autohtonih recepata.

Foto: Žarko Bašić/ PIXSELL

Uz internacionalnu kuhinju i klasike poput "ajngemahteca" te činjenice da se meni svako malo osvježava u skladu sa sezonskom izmjenom namirnica, bistro će vas iznenaditi i intimnim i nenametljivim interijerom, za koji su vlasnici angažirali stručnjaka. Cilj im je bio stvoriti ambijent u koji će rado zalaziti gosti raznih profila, a svi željni ugodne atmosfere i dobre hrane.

– Sam proces renoviranja starog prostora prvenstveno je inspiriran takozvanim klasičnim francuskim bistroima s početka 20. stoljeća, u kojima dominiraju šarmantni retro vizuali Moulin Rougea, pariških cancan plesačica, Tolouse Lautrec i francuske ikone poput Brigitte Bardot – objašnjava vlasnik. Prigušena rasvjeta dodatni je adut za postizanje intimne "domaće" atmosfere, a dizajn menija originalna je priča koja čini ovo mjesto još posebnijim.

Foto: Žarko Bašić/ PIXSELL

Naime, meni kreiran poput dnevnih novina, nazvan je po posljednjoj knjizi Ernesta Hemingwaya "A Moveable Feast Journal". U njemu poznati književnik prenosi svoje anegdote lutanja po pariškim restoranima. To je i ustvari, priznaje vlasnik, i bila glavna okosnica i inspiracija za preuređeni Hemingway Bar & Bistrot.

>>Poznata Bistroteka dobila i sjajno uređen bar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije